Kako da vam sve stane u neseser za putovanje | To sam ja

Kako da vam sve stane u neseser za putovanje

Kad ste ograničeni težinom prtljaga, razmislite o kupovini mini-pakovanja određenih proizvoda

Spakujte šminku i kozmetiku dve nedelje pre putovanja. Složićete se da je poslednjih nedelju dana pre putovanja napeto i haotično. Tada ne možemo da se bavimo razumnim pakovanjem kozmetike i na kraju ponesemo više nego što bi nam trebalo i što ćemo koristiti, jer nam za organizaciju nesesera nije ostalo dovoljno vremena ili živaca.

Ako nemate odgovarajući neseser, veća pakovanja spakujte u ziplock kesu

Neseser

Providni neseseri su idealni, jer uvek vidite gde vam se šta nalazi, a teraju vas na urednost.

Travel pack je kao pojam poznat svima koji često putuju

Kozmetika

Razlika u težini

Početak pakovanja idealno je vreme i za generalno čišćenje svih torbica sa šminkom. Obrišite nesesere ili ih operite, zatim u čiste spakujte samo ono što mislite da će vam trebati. Posebno kad ste ograničeni težinom prtljaga razmislite o kupovini mini-pakovanja određenih proizvoda. Ako vam ne treba puna boca šampona i regeneratora uštedećete na prostoru i težini ako ih prelijete u manje flašice. Travel pack je kao pojam poznat svima koji često putuju. To mogu biti minijaturne posudice krema, odstranjivača šminke, mini-manikir, tonik… sve što inače koristite, samo spakovano u mnogo manja pakovanja. To znači i manje luksuzna, ali za neke proizvode je to značajna razlika u težini.

Jako je važno da posudice i flašice označite tako da vam se oznaka ne obriše

Tina
© Privatna arhiva

Male i čiste, neupotrebljene posudice i flašice mogu se kupiti u parfimerijama i kod proizvođača i uvoznika prazne ambalaže. Ja ih pre prenosa proizvoda prebrišem ili isperem alkoholom i ostavim da se osuše. Ako nije moguće direktno presipanje, poslužite se čistim kuhinjskim priborom i prenesite željenu količinu krema. Mali kuhinjski nož za mazanje je idealna spatula za prebacivanje kreme! Jako je bitno da posudice i flašice označite tako da vam se oznaka ne obriše.

Mere opreza

Nakon nekog vremena stvari se jako teško prepoznaju. Staklena ambalaža nije bez razloga. Najbolja je za čuvanje kozmetičkih proizvoda. Kad kreme prepakujete u plastičnu ambalažu, pazite da proizvode potrošite u sledećih mesec dana. Plastična ambalaža ipak nije za dugotrajno čuvanje.

Ukoliko putujete kolima, kozmetiku spakujte tako da je zaštitite od toplote

Šminkanje

Veća pakovanja zaštitite i od ostalih stvari u koferu. Ako nemate odgovarajući neseser, spakujte ih u ziplock kesu. Time ćete sprečiti eventualno prosipanje proizvoda po drugim stvarima u koferu. Ne zaboravite da, ako putujete avionom, sve tečnosti spakujete u kofer, a ne u ručni prtljag.

A ukoliko putujete kolima, kozmetiku spakujte tako da je zaštitite od toplote. Svako izlaganje suncu ili previsokoj temperaturi skraćuje rok trajanja kozmetike, a nekada možete i da je uništite.