Kakav završetak godine – The Waltz Party Beogradske filharmonije

Tradicionalno, Beogradska filharmonija je završila 2022. godinu sa dva spektakularna koncerta pod nazivom The Waltz Party, na kojima smo uživali u izvođenju Šostakovičevih remek-dela, u valcerima Sen-Sansa, Bernštajna, Hačaturjana, kao i u izvođenju filmske muzike, u salonskoj džez atmosferi, iz blokbastera kao što su La-La-Land i Hari Poter.

Portal To sam ja, uz podršku svog saradnika NoahbyNoah, imao je čast i zadovoljstvo da podrži ovaj koncert. Svedenom novogodišnjom dekoracijom, a u skladu sa prostorom i događajem, oplemenili smo i ukrasili dvoranu Kolarčeve zadužbine.

Publika je ovacijama pozdravljala svaku izvedenu numeru, a neprekidni aplauzi na samom kraju nisu dali filharmoničarima i dirigentu Moricu Gnanu da odu sa bine, te su nas obradovali sa nekoliko biseva.

Pomenuti dirigent je jedan od najsenzacionalnijih dirigenata svoje generacije, sa brojnim izvanrednim kritikama za svoj inovativan pristup i zaista je bilo zadovoljstvo prisustvovati njegovom nastupu.

Filharmonija je prvog dana u kompoziciji Boom! imala gosta iznenađenja – Konstraktu, dok je drugog dana u istoj numeri odala priznanje kolegi koji nakon 50 godina provedenih u Beogradskoj filharmoniji odlazi u penziju. Bio je to dirljiv trenutak, a mnoge kolege na bini nisu mogle da sakriju suze tokom izvođenja ove numere.

Želimo da napomenemo da u ovoj, 2023. godini, Beogradska filharmonija slavi vredan jubilej – 100 godina postojanja! Tim povodom imaće seriju koncerata u inostranstvu.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakav spektakl.

Naslovna fotografija © Jelena Jelisavčić, NoahbyNoah