Meril Strip

Kada je pravo vreme za estetsku hirurgiju

Mislim da su najbolje prošle žene koje su počele u pravom trenutku i radile male zahvate koji su samo osvežavali njihov izgled. Velike promene odjednom – primetne su i neprirodne

Kad odraz koji vidite u ogledalu više ne odražava vašu predstavu o sebi, a šminka i kozmetički tretmani više ne zadovoljavaju očekivanja, vreme je da se pomirimo sa starenjem ili razmislimo o zahvatima estetske hirurgije.

Za scenu ili fotografisanje možemo mnogo više da se igramo šminkom i optičkim varkama kako bismo sakrili tragove starenja. U realnom životu i kontaktima „na blizinu” mnogo je teže 3D varkama šminkom postići pravi efekat, jer se sve vidi. Ako stavimo previše tena, sitne borice se jače vide, ako se senči mimo prirodne linije, to takođe iz blizine izgleda neprirodno.

Iako je jasno da ne možemo večito izgledati mlade, cilj je da promene ne budu velike i izvedene odjednom

Mislim da su sa estetskom hirurgijom najbolje prošle žene koje su počele u pravom trenutku i radile male zahvate koji su samo osvežavali njihov izgled. Velike promene odjednom – primetne su i neprirodne. Iako je jasno da ne možemo večito izgledati mlade, cilj je da promene ne budu velike i izvedene odjednom. Takođe, kod javnih ličnosti postepeno se navikavamo na njihov izgled, pa su manje intervencije prihvatljivije od velikih promena, jer stvaraju utisak kao da ne stare.

Dobar primer su Helen Miren i Meril Strip. Takođe, mislim da je to najbolje i za nas „obične” žene. Kad odjednom vidite prijateljicu ili poznanicu sa kompletnim liftingom, blefaroplastikom, dopunjenim usnama… teško da možete da joj kažete kako sveže i odmorno izgleda i pravite se obe da se samo vratila sa divnog odmora. Što je sasvim moguće kod malih intervencija koje su pravovremeno urađene.

Kod javnih ličnosti se postepeno navikavamo na njihov izgled, pa su manje intervencije prihvatljivije od velikih promena, jer stvaraju utisak kao da ne stare

Ako ste se odlučile za estetsku hirurgiju, izaberite dobrog hirurga, sa preporukama i čiji ste rad videle. Konsultujte se sa njim i napravite plan. Ne čekajte predugo sa intervencijama kako promene ne bi bile previše očigledne, ali ne žurite sa operacijama ako ste nesigurne.

Imajte na umu da zavisite od hirurgove estetike i znanja – zato nikada nije naodmet da malo duže porazgovarate, da oboje znate šta možete da očekujete, kako postoperativni proces izgleda, koje su moguće komplikacije, kao i da hirurgu tačno kažete koja su vaša očekivanja i želje.