Relax-reč napisana na drvnim kockama i ženska ruka koja okreće slogove, ka reči restat

 Kad se razočarate, predahnite

Razočaranost je zdrava emocionalna reakcija koja stoji nasuprot nezdravoj emociji povređenosti.

U njenoj osnovi je racionalno uverenje, što znači da osoba racionalno procenjuje nepravednost ponašanja druge osobe iako misli da je postupak bio loš i direktno saopštava drugoj osobi svoje misli i osećanja u vezi sa nepravednim postupkom.

Važno je ostati otvoren prema drugima i dati sebi dozvolu da i dalje budete iskreni i svoji, da u potpunosti prihvatite sebe, jer će vam i drugi mnogo lakše prilaziti i voleti vas onakve kakvi jeste.

Šta je razočaranje

Razočaranje je osećaj nezadovoljstva koje sledi nakon očekivanja koje se nije ispunilo; osoba se fokusira na sam ishod, što je izvor psihološkog stresa.

Važno je prihvatiti razočaranje, a pritom nikada ne izgubiti nadu.

Jer, kada je poverenje izgubljeno, kada je nada raspršena, pre nego što bilo šta preduzmete, zaustavite svoj život i malo se odmorite.

• Okružite se bliskim prijateljima i uživajte zajedno u hrani i piću dok lagano iz sebe izbacujete priče i događaje koji su vas mučili i razočarali.

• Otputujte na neko mesto koje ste oduvek želeli da posetite.

• Shvatite da ste i vi nesavršeni, ali da ipak volite sebe uprkos svojim nesavršenostima.

• Saosećajte sa sobom dok idete kroz život.

• Na parčetu papira napišite sve što vas dovodi u stanje stresa. Napišite sve što bi trebalo da uradite, uključujući i najmanje stvari kao što je zalivanje biljaka.

Stres je sada zatočen na parčetu papira, dalje od vašeg uma.

Zašto je važno da predahnemo

Život nas uči kroz greške koje pravimo.

Zato, kada napravite grešku, samo se zapitajte šta je trebalo iz nje da naučite. I, kada prihvatite takve greške uz ZAHVALNOST, toliko zapravo i izrastete!

Što smo zahvalniji, to bivamo srećniji. To se događa zato što na taj način shvatamo da smo svi povezani.

Niko se ne oseća kao „ostrvo” kada oseća zahvalnost. Ona u nama budi istinu o našoj međuzavisnoj prirodi.

Zato – predahnimo.

Da biste bili srećni, nije potrebno da uložite veliki trud da biste negde stigli. Umesto toga, opustite se u SADAŠNJEM TRENUTKU. Jer, dok žurimo, ne primećujemo sadašnji trenutak.

Pronalazite humor u svom životu. S humorom, život postaje lagan i opušten. Humor otvara zatvorena srca i može da nas oslobodi stiska naših misli koje su sada opterećene… razočaranjem!

Dve devojke, opušteno razgovaraju u krevetu,držeći šolju čaja u ruci

Smeh vraća ljude u sadašnji trenutak! Kada se osmehujemo, osećamo da možemo da prihvatimo stvari koje ranije nismo mogli. Osećamo da možemo da oprostimo onima koji su se ogrešili o nas.

Humor je esencijalni deo života.

A kada smo radosni, srce nam se otvara za nove stvari!

Bez radosti u srcu, napredak u životu je spor i nezanimljiv i bez nje teško možete prevazići osećaj razočaranosti.

Kada doneti novu odluku

Kada treba da donesete neku važnu odluku (npr. da produžite dalje) nemojte besno razmišljati o njoj. Upotrebite poseban lek koji se zove vreme i – sačekajte, predahnite.

Vaša podsvest će pronaći pravi odgovor. Dva ili tri dana kasnije, odgovor će vam sam doći dok se budete budili, tuširali ili razgovarali sa prijateljima.

Poklonite svojoj podsvesti poverenje i dajte sebi dovoljno vremena.

Kada nešto krene po zlu, često se zatvaramo i svaljujemo krivicu na sebe. A da li smo zaista krivi, i ako jesmo – koliko?

Zato, budite samopouzdani i ne kažnjavajte sebe. Nositi samopouzdanje je vrhunska moda!

Plavokosa devojka, pored vode, sa tmanim naočarima za sunce opušta se

PSIHOLOŠKI SAVETI

• Kada postoji problem, iznesite ga osobi koja je odgovorna. Jer, ako krenete zaobilaznim putem, preko drugih ljudi, iz straha da ćete nekog uzrujati ili poremetiti odnos, onda problem postaje još komplikovaniji. Idite pravo do izvora i direktno se suočite sa tom osobom. Čak i ako vam je neprijatno.

• U ovom periodu, normalno je da brinete. Ali, istovremeno, brinite i za druge i tražite načine da im pomognete da uspeju, jer tako nećete tražiti način da popravite svoje raspoloženje.

Nesebično i brižno srce otvara vrata vašoj sreći.

Život nam ponekad baca zakrivljenu loptu iz razloga koji ne možemo da shvatimo.

Ali, ne budite tužni. Nismo sami.

Istrajaćemo.

I to će proći kao letnja vrućina.