kolumna lady bo

Izazovno je biti roditelj

Moje ćerke imaju majku koja misli da kosa, kao i um, treba da budu slobodni, pa sad nema šta da se bunim kad je kupatilo zauzeto non-stop

Kapiram da radim već 30 godina. Počeli smo svi neke posliće već oko 17. godine. Nismo mogli da dočekamo da imamo, kako se ovde kaže, svoj dinar. Kako je govorila moja baka Seja: za devojčicu je važno da svira klavir, ima svoj dinar i ima kosu vezanu u rep. Ovo sa kosom nisam nikad usvojila, ali moja majka jeste, pa me i danas gleda prekorno kad me vidi bez uredno počešljane kose u rep.

Moje ćerke imaju majku koja misli da kosa, kao i um, treba da budu slobodni, pa sad nema šta da se bunim kad je kupatilo zauzeto non-stop. Izazovno je biti roditelj, vaspitavati decu danas kad više ništa nije red.

U našoj mladosti nije bilo u redu da sediš u autobusu a da stariji stoje, da mažeš nokte dok traje školska godina, da nosiš majicu na bretele u školu, da glasno slušaš muziku posle 20 časova, da zoveš bilo koga dok traje kućni red, da psuješ, pljuješ, pretrčavaš ulicu na crveno, ideš u pozorište u patikama.

Deca se smeju i stalno mi govore: ti si iz prošlog veka. Što je kao činjenica tačno, ali i dalje mislim da nam je vaspitanje bilo bolje, rigoroznije i uspešnije.

Vaspitavamo i sebe svakoga dana da budemo mudriji, da sagledamo sve situacije iz pravog ugla, da sagledamo iz svakog ugla, da razumemo svakog čoveka. Ne treba biti nemilosrdan nikada, jer svi smo ljudi, ama baš svi isti. Ljudi.

Da završimo nedelju u filozofskom duhu, shvatam i radujem se da ćemo raditi dok smo živi. Da smo sami sebi nepresušan izvor radosti, ideja i ljubavi.

Deca se smeju i stalno mi govore: ti si iz prošlog veka. Što je kao činjenica tačno, ali i dalje mislim da nam je vaspitanje bilo bolje, rigoroznije i uspešnije

Danas mora neko zeleno povrće kao antioksidans, da budemo lepi i spolja i iznutra.

Pevušim ceo dan Lejdi Gagu i neviđenog frajera Bredlija Kupera: Tell me something boy, are you happy in this modern world?

Pa kaži i ti meni dečko: koliko si ti srećan u ovom svetu?

Psalam 143: Ujutru mi javi svoju veliku ljubav, jer sam se u tebe pouzdala.