Ili sudnji dan ili oporavak 

Danas se sviđam sama sebi. Kuvam punjene paprike, napunim i po neku tikvicu, pa dodam u istu šerpu, a deca sipaju svako po celu pavlaku preko

Čujemo svaki dan da žena koja nije zaljubljena ne može da bude zadovoljna. Da ne sme da bude zadovoljna. Treba se sećati samo vremena u kome smo mislili da smo emotivno ispunjeni u smislu da imamo nekoga ko nam je partner ili nekoga za koga mi mislimo da nam je partner. Sve ostalo je netačno ili se treba takvim smatrati.

Kako shvatam, za ženu je opasno po život da misli o svom životu kao individua.

Poznajem desetine ljudi koji žive partnerske odnose bez trunke poštovanja, bez ljubavi, zajedništvom se smatra odlazak na odmor gde jedno sikće na drugo, a trunka strasti koje podele posle par čaša alkohola tretira se kao sudbina.

Kako shvatam, za ženu je opasno po život da misli o svom životu kao individua

Dok ležim i dalje čekajući ili sudnji dan ili oporavak, imam vremena da prevrćem stare slike.

More, letnji raspust. Sankcije. Svi pušimo, a cigara nema. Svi željni izlazaka, ali para nema. Niko tužan, svi nasmejani. Imamo kasetofon na baterije koje, kad se isprazne, liznemo i stavimo u friz. Fizička hemija nam nije nepoznanica. Filozofija nauke.

Znali smo zvezdani raspored na nebu iznad naših glava, a ne broj tretmana koje treba da uradimo da bismo se nekom svidele.

Danas se sviđam sama sebi. Kuvam punjene paprike, napunim i po neku tikvicu pa dodam u istu šerpu, a deca sipaju svako po celu pavlaku preko.

Radujem se diskusiji sa tinejdžerima na ručku razmišljajući ko je moj partner.Slušam Pink dok nastupa sa fenomenalnom fruzurom i pesmom TRY i ponavljam: Otvori nam dveri milosrđa Bogorodice Djevo, jer ti si spasenje našeg roda.