Humanitarna vožnja – The Distinguished Gentleman’s Ride – u nedelju

Motociklisti iz celog sveta učestvovaće u defileu za podizanje svesti o zaštiti muškog zdravlja, na ulicama Beograda, Novog Sada, Niša…

Defile The Distinguished Gentleman’s Ride ili, u slobodnom prevodu, vožnja ugledne gospode, koja u prvi plan stavlja brigu o muškarcima u našim životima i njihovo zdravlje, biće održana 22. maja u Beogradu, Novom Sadu, Nišu…

Hepening motociklista održava se u našoj prestonici od 2015. godine, a Beograđani će i ove nedelje uživati u defileu motociklista koji nose retro odela od tvida, elegantne prsluke, leptir-mašne, dok su za žene rukavice obavezan deo dres koda.

Tokom defilea motociklisti nose retro odela od tvida, elegantne prsluke, leptir-mašne, dok su za žene obavezan deo dres koda rukavice

Priprema za učešće u defileu © / privatna arhiva

Ideja iz Australije

Humanitarna manifestacija The Distinguished Gentleman’s Ride, prvi put je održana 2012. godine i to u 64 grada, a učestvovalo je oko 3000 motorista.

Ideja je potekla iz Sidneja (Australija) kada je Mark Houva (Mark Hawwa), inspirisan serijom Mad Men u kojoj Don Drejper (glumac Džonatan Danijel Ham) vozi klasični motor u vrlo elegantnom odelu, shvatio da tematska vožnja može biti odličan način da se globalno povežu motociklisti, a da pritom to posluži i za sakupljanje fondova za podršku muškarcima u našim životima, podizanje svesti o raku prostate, od kojeg u svetu dnevno umre više od 1000 muškaraca, kao i o mentalnom zdravlju muškaraca (naročito prevenciji suicida).

Među prvim partnerima ove manifestacije bili su australijska Fondacija za rak prostate (Prostate cancer foundation Australia), kao i slične organizacije u Velikoj Britaniji, Kanadi, SAD, na Novom Zelandu… A danas su tu i sponzori događaja, poput firmi Triumph motocikli, Hedon kacige

Otmena kolona

Tokom godina popularnost manifestacije rasla je velikom brzinom, došlo je do solidarnosti entuzijasta koji se okupljaju oko svojih motora i vožnji, a pri tome doprinose važnom cilju. Viralnost se nastavlja i na spisku učesnika nalazi se 116 zemalja i preko 300 000 vozača. Do sada je prikupljeno 32 miliona dolara koji su upućeni institucijama koje se bave pomenutim bolestima.

Humanitarna vožnja ugledne gospode u prvi plan stavlja brigu o muškarcima u našim životima i njihovo zdravlje

SteAk © / Shutterstock.com

U našoj zemlji, otmena kolona pridružiće se motociklistima iz celog sveta koji se bore za istu stvar – zdravlje i život muškaraca. Naravno, poseban doživljaj je učestvovati u ovom defileu.

Ko želi, može da se priključi ovoj vrlo zanimljivoj humanitarnoj manifestaciji putem linka: https://www.gentlemansride.com/about, kako bi učestvovao u defileu ili samo podržao nekog od učesnika.