Z

Hranimo se srećom ovih dana

Voda je slana, hladna, duva bura danima, ali radost raste. Konoba je jedna i gledam u morsku travu, talasi se prelamaju na suncu, a ja sam našla i sebe i suštinu

Moderan roditelj, glumac, zabavljač, vozač i sve nenabrojano – našoj deci. Em ih dve godine nismo puštali iz kuće, em sad još raspust. Pa ako misliš biti roditelj, ispuni im dane kulturno-obrazovnim sadržajem, a ipak da bude zabavno.

Ne grizi nokte, ostavi telefon iz ruku, ne spavaj celog dana… dosadna i sama sebi dok čujem deset puta dnevno da izgovaram ovaj tekst. Baka, tj. moja majka, gleda me prekornim pogledom. Nije to bilo tako u njeno vreme.

Počinjem letovanje umorna, avion kasni tri sata.

Sebi već prvog dana izgledam pet godina mlađa, nakon par dana odustajem od papuča i trčkaram po poznatom kamenju

Sve gore navedeno briše 10 minuta udisanja morske vode na poznatoj lokaciji, u bratskoj republici. Na istom mestu letujem 30 godina, a planiram i sledećih 30.

Sebi već prvog dana izgledam mlađa pet godina, nakon par dana odustajem od papuča i trčkaram po poznatom kamenju. Deca se smeju, teram ih da lovimo ježeve i ronimo na dah.

Voda je slana, hladna, duva bura danima, ali radost raste. Konoba je jedna i gledam u morsku travu, talasi se prelamaju na suncu, a ja sam našla i sebe i suštinu.

Hranimo se srećom ovih dana, sve sluti na dobru godinu od ovog rođendana.

Slušamo Kejti Peri, Hot and cold, u trenucima kad vaj-faj radi.