GORICA NEŠOVIĆ 1964–2022.

Vest o smrti Gorice Nešović, naše saradnice, poznate radio-novinarke i autorke, duboko nas je pogodila, kao i sve njene kolege i poštovaoce. Na našem portalu Gorica Nešović pisala je nedeljnu kolumnu pod nazivom Niko više ne uzdiše, koja je izazivala veliku pažnju.

Njena dugogodišnja novinarska karijera, pre svega radijske novinarke, voditeljke i urednice bila je upečatljiva i besprekorna, donela joj je poštovanje, popularnost i prepoznatljivost. Ona je lako prelazila rampu. Neposrednost, duhovitost i šarm omogućavali su joj da govori o svakodnevnim temama, koje su u njenoj interpretaciji bile lišene svake banalnosti, kao što su i one teške postajale podnošljive i munjevito nalazile put do publike.

Kolumna koju je pisala pod duhovitim, a ipak opominjućim naslovom Niko više ne uzdiše – reč je o naslovu knjige, koju nažalost nije napisala – redovno je izazivala lavine pozitivnih komentara, pa je u onlajn formatu spona koju je imala sa čitaocima postala još vidljivija.

Danas, kada mediji traže pravu meru bliskosti sa publikom, za Goricu Nešović ovaj problem nije postojao. Ona je bila primer autorske i ljudske elegancije. Njen rukopis imao je toplinu ljudskosti, neposrednost iskrenosti i onaj najvažniji element u svakom pregnuću – autentičnost.

Opraštamo se od Gorice Nešović podsećanjem na njenu kolumnu Treptaj .