Eva Longorija: Žene olako otpišu muškarca iz glupih razloga | To sam ja

Eva Longorija: Žene olako otpišu muškarca iz glupih razloga

Šta se čuva u maloj bočici potvrđuje i 157 cm visoka najseksepilnija „očajna domaćica”, koja danas gaji četvorogodišnjeg sina i priprema seriju o latino ženama

Kad su na kastingu za ulogu Gabrijele u Očajnim domaćicama Evu Longoriju pitali šta misli o scenariju uopšte, ona je odgovorila da ne zna jer je čitala samo svoj deo. Odmah je dobila ulogu jer je njen odgovor „bio tako u duhu lika Gabrijele”. Kasnije je o koleginicama iz serije, koja ju je bukvalno preko noći učinila svetski poznatom, rekla ono čuveno „mi smo ženstvene ženske (girly girls)”.

Ali ne treba olako izvoditi zaključke. Kad je došla slava, Eva je imala 30 godina, iskustvo u borbi za uloge i znala je šta je život. Rođena je 1975. u porodici Tehanosa, Amerikanaca meksičkog porekla koji žive u Teksasu. Međutim, jedino Eva ima čokoladni ten i tamnu kosu, dok su joj sve tri sestre plavokose i sa svetlim očima. Zbog toga je Eva verovala da je usvojena.

Jedva čekala da ode na posao

Osim toga, najstarija sestra imala je smetnje u razvoju i bila joj je potrebna posebna briga. „Nikada nisam bila ogorčena jer sam videla koliko je naporno moja majka radila i šta je sve uradila za moju sestru. I ja sam želela da uradim sve što mogu da bih pomogla”, rekla je kasnije u intervjuu Eva, koja već godinama veliki deo svojih humanitarnih aktivnosti posvećuje upravo osobama ometenim u razvoju.

Uloga Gabrijele u seriji Očajne domaćice učinila je Evu Longoriju svetski poznatom bukvalno preko noći

Eva Longorija | To sam ja
© Tinselown / Shutterstock.com

Kao tinejdžerka, tokom školovanja, radila je u restoranu brze hrane: „Jedva sam čekala da odem na posao i zaradim svoje pare.” U Teksasu je završila višu školu za pokret, nešto slično fizioterapiji, pobedila je na lokalnom takmičenju za mis i prijavila se na takmičenje za talente, zbog koga je otišla u Los Anđeles. Tamo ju je angažovao pozorišni agent, ali dok je išla na audicije nije gubila vreme, već je za tog istog agenta i sama radila kao pomoćnica za traženje talenata. Pravu ulogu dobila je tek posle četiri godine.

Restoran u Bulevaru slavnih

Tako je uspela da na najbolji način iskoristi fenomen Očajnih domaćica, serije koja je trajala od 2004. do 2012. godine. Za ulogu Gabrijele dobila je nekoliko nagrada i nominacije za Zlatni globus i SAGA. Takođe, uz toliku slavu išlo je i prepoznavanje njene latino lepote i seksepila. Već 2005. potpisala je ugovor za Lorealovo lice za honorar od milion funti.

Longorija nije dozvolila da je slava zanese i nije propuštala nijednu priliku za dobar posao

Očajne domaćice | To sam ja
©Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Na čelu Maksimove liste najseksepilnijih žena bila je 2005. i 2006; kao prva koja je tu titulu ponela dve uzastopne godine bila je na naslovnoj strani jubilarnog 100. broja. Došle su i naslovnice Voga, Harpers bazara, Mari Kler

Ipak, Eva nije dozvolila da je slava zanese i nije propuštala nijednu priliku za dobar posao. Radila je reklamu za mačju hranu i izjavljivala da voli mačke, objavljivala je knjige o kulinarstvu i otvorila restoran Beso (Poljubac) u holivudskom Bulevaru slavnih, u kome će 2018. dobiti svoju zvezdu.

Već 2011. bila je prva na Forbsovoj listi najplaćenijih televizijskih glumica. Bavi se i režijom, a producirala je i dva dokumentarna filma Lanci ishrane i Žetva, koji se bave nehumanim uslovima u kojima latino radnici, pa čak i deca od 12 godina, rade u američkoj poljoprivredi.

Bračna treća sreća

Udavala se tri puta. Za Tajlera Kristofera, zvezdu serije Opšta bonica, u kojoj je i sama igrala u jednoj epizodi, bila je udata od 2002. do 2004. Potom je upoznala košarkaša Tonija Parkera, sa kojim se venčala u Parizu 2007, ali već posle tri godine podnela je zahtev za razvod, o čemu je kasnije rekla: „Tokom braka sa Tonijem nisam shvatala da sam postala sopstvena verzija očajne domaćice.”

Kao tinejdžerka, tokom školovanja, Eva Longorija radila je u restoranu brze hrane

Eva Longorija | To sam ja
© Jaguar PS / Shutterstock.com

Ipak, to iskustvo nije je odvratilo da još jednom pokuša. Njen stav je: „Bilo bi lepo izaći na sastanak sa Bredom Pitom, ali neću plakati nad tim. Ima toliko drugih divnih muškaraca.”

Nikada ne bismo očekivali da žena sa njenim referencama izađe na sastanak naslepo koji je ugovorio zajednički prijatelj. Ali, Eva je to uradila, držeći se svog stava: „Žene olako otpišu muškarce iz najrazličitijih glupih razloga – prestar, premlad, loša frizura. Dajte muškarcu šansu i on vas može iznenaditi.”

Eva se udala za biznismena Hosea Bastona, predsednika Televise, najveće medijske grupe u Latinskoj Americi, samo pet meseci nakon njihovog prvog sastanka naslepo. Venčanje je bilo na njegovom imanju u okolini Meksiko Sitija, sa 200 zvanica i vatrometom. Evinu venčanicu je kreirala njena dugogodišnja prijateljica Viktorija Bekam.

Nikad nije kasno za dodatno obrazovanje

Sina Santijaga rodila je u svojoj 42. godini. Sada, kad on ima četiri, Eva mu dozvoljava da kuva s njom, da prospe brašno po kuhinji, da razbije jaje. „Takvo ljudsko biće želite da podignete, zar ne?! Želite da budu radoznali i da preispituju stvari, a ne da ih prosto prihvataju na osnovu spoljašnjosti”, rekla je za USA Today.

Popularna glumica je svojevremeno upisala takozvane čikano studije, da bi bolje razumela svoje korene

Iako je odrastala kao prava Amerikanka i doskoro uopšte nije znala španski, Eva je veliki deo svojih aktivnosti posvetila podizanju nivoa obrazovanja i preduzetničkih aktivnosti latino žena. Sama je upisala 2009. takozvane čikano studije, da bi bolje razumela svoje korene, ali i da bi ženama iz svoje zajednice dala primer da nikada nije kasno za dodatno obrazovanje. Tom temom baviće se i serija Brown-ish koju Eva trenutno priprema.