Emotivni ciljevi za jesen

Želim da se šetamo, ogledajući se jedno drugom u oku, smejući se glasno, sa suzama od smejanja, stremeći samo ovakvim događajima, uspomene da nas greju…

Jedan dečak mi je jednom priznao da dve noći nije spavao od sreće kad je shvatio da ću izaći s njim u šetnju po neviđenoj hladnoći po Vračaru. Sneg je padao, nama je bilo toplo, nemam pojma o čemu smo razgovarali, sećam se pahulja snega koje polako padaju, da slučajno ne zasmetaju svima koji se kikoću na ulici držeći se podruku. Zvali smo Kalifornija taj deo grada gde smo šetali.

Nama je sunce sijalo.

Ide nova školska godina, pa nova godina, novi životi se očekuju. Želim da se šetamo, ogledajući se jedno drugom u oku, smejući se glasno, sa suzama od smejanja, stremeći samo ovakvim događajima, uspomene da nas greju, osmeh na lice da stavljaju, srce svima da preskače od sreće. Znamo svi do sada da je sve ostalo dnevnopolitički događaj koga zaboravimo u sledećem minutu.

Kako kažu Džon Lenon i Indijanci, ako nije ok onda nije još gotovo. Nemamo zamerki na Džona

Postavimo emotivne ciljeve za ovu jesen. Naredimo sebi. Jer znamo već da će sve biti ok. Jer su i tuga i ljutnja i sreća i zadovoljstvo dozvoljeni i ok. Jer, kako kažu Džon Lenon i Indijanci, ako nije ok onda nije još gotovo. Nemamo zamerki na Džona.

Jer Imagine uvek na repeat. A on je znao da su raj, pakao, sreća i nesreća u nama samima, još pre 51 godinu kad je izdat ovaj album.

Vreme onako, muti se, pa mi je zato danas supa bistra, a knedle velike. Sva su mi deca tu, pa veliki nedeljni ručak, a od torti reforma. Jeste zimska, ali treba nam svima čokolade da nam srca otopi.

Jer velik je Bog naš, Kralj veliki nad svim bogovima. Kličimo mu u pesmama. Psalam 95, 1-3.