Dupli standardi

Zašto je za ženu, za udatu ženu, majku, političarku, nedolično da đuska u diskoteci? Koliko godina sme da ima žena kojoj je dozvoljeno da luduje dok igra?

Sana Marin, finska premijerka koja ima 36 godina, uslikana je u noćnom provodu kako provokativno đuska s jednom devojkom i posle i s jednim muškarcem, inače finskom pop zvezdom. Provokativno đuskanje, u stvari jeste, ni više ni manje, nego đuskanje kakvo se danas može videti u bilo kom noćnom provodu na zemlji. Ali, mlada premijerka , inače majka četvorogodišnje devojčice, stavljena je na stub srama, zbog optužbi da je u šemi s pevačem, zbog čega je on morao da izda zvanično saopštenje da su samo poznanici.

Takođe, u svetskim tabloidima, optužena je da je koristila kokain na toj žurci, pa je mlada premijerka samoinicijativno išla da se testira kako bi zlim ustima dokazala da su sve to samo laži.

Ova priča privukla mi je pažnju, pre svega zbog zaista nepodnošljive količine duplih standarda koji danas haraju svetskom javnom i političkom scenom.

Kako danas devojka (žena) od preko trideset godina treba da se zabavlja sa svojim prijateljima? Da li političarka mora da izlazi s političarima u sivim odelima, i zašto je problem što su joj prijatelji i ličnosti iz sveta šou-biznisa? Zašto je za udatu ženu, majku, političarku, nedolično da đuska u diskoteci? Koliko godina sme da ima žena kojoj je dozvoljeno da luduje dok igra?

Više od svega, to je priča o savremenim medijima koji su postali udarna palica sveopšteg ropstva

U svetu u kome nam o ozonskoj rupi i hiperzagrevanju najviše drobe majstori koji privatnim avionima idu i na pijacu, u kome – u slavu istine – pevaju najveći zagovornici sopstvenih propagandnih laži, u svetu u kome samozvani humanisti dve trećine čovečanstva nazivaju beskorisnim žderačima koje treba pobiti, u svetu u kome je duvan proteran iz javnih prostora, a ulice pretrpane stotinama hiljada ljudi uništenih fentanolom i drugim opioidima, u svetu koji nas ubeđuje da stoku treba pobiti, a da su bubašvabe odličan izvor proteina, u klimi u kojoj je postalo normalno da formalni vladalac sveta, bez pardona i pred kamerama, pipka decu i bolesno im njuška kose – a da o tome tabloidi ćute – jedan stiskavac premijerke koja je trgnula koju čašu šampanjca više, postao je tema dana!?

I to vam je danas priča o zdravlju i bolesti, o istini i lažima, o dobru i zlu.

To je, takođe, i priča o stavu prema ženama, o normalnim ženama koje se ponekad opuste sa društvom, ali više od svega – to je priča o savremenim medijima koji su postali udarna palica sveopšteg ropstva!