zena brise lice

Double cleansing i moć frotirskog peškirića

Rutina pravilnog čišćenja lica podrazumeva, kao završnicu, umivanje vodom. Uradite to mokrim peškirićem koji će skinuti ostatke sredstva za čiščenje, kao i odumrle ćelije kože

Duplo čišćenje (double cleansing) je metoda čišćenja lica u dva koraka. Prvo se koristi sredstvo za čišćenje lica na masnoj, uljanoj osnovi, a nakon toga sredstvo u obliku pene ili gela, svakako na vodenoj bazi i namenjeno za dublje čišćenje lica.

Taj metod koristi se pre svega za skidanje jače šminke. Ako ne nanosite mnogo šminke na lice, nema potrebe da za čišćenje koristite toliko odstranjivača, dovoljno je samo jedno odgovarajuće sredstvo. Svakako morate koristiti dodatni odstranjivač za vodootpornu maskaru, ako je koristite.

Budite nežni

Čišćenje lica u dva koraka podrazumeva sredstvo za čišćenje lica na masnoj, uljanoj osnovi, a nakon toga sredstvo u obliku pene ili gela

Čak i u slučaju da se ne šminkate, potrebno je uveče očistiti lice i naneti tonik, a nakon toga serum, gel ili kremu. Pokreti moraju da budu nežni, naročito oko očiju, pošto je tu koža najosetljivija.

Preparati, kao što je poznato, moraju da se izaberu prema vašem tipu kože. Imajte na umu da je čišćenje nešto što svakodnevno radite za svoje lice – neka i pokreti i preparati koriste vašem licu.

O važnosti skidanja šminke i svakodnevnom čišćenju lica toliko puta je pisano, pa i na ovom mestu, ali imam potrebu da vam skrenem pažnju na jednu jednostavnu i običnu stvar koja nam je svima pri ruci, a ne verujem da je mnogo koristite. Frotirski peškirić!

Čak i u slučaju da se ne šminkate, potrebno je uveče očistiti lice

Zbog prirode materijala odličan je da pokupi svu prljavštinu, a da ne ošteti kožu. Proverite samo da neki šav ili etiketa ne budu pregrubi, kako ne biste nepotrebno ogrebali svoje lice.

Redovna rutina čišćenja lica podrazumeva da svake večeri, bilo da koristite ulja, mleko, penu, micelarnu vodu ili bilo koje drugo sredstvo, nakon čišćenja lice umijete vodom.

Umivanje i blagi piling

To je lako uraditi mokrim peškirićem ili frotirskom krpicom. Nakvasite peškirić toplom vodom i nežno umijte lice. Frotirom ćete lakše skinuti ostatke sredstva za čišćenje i šminke, a istovremeno ćete ukloniti odumrle ćelije kože.

Nega u salonu i nega kod kuće moraju da se dopunjavaju

Voda ne treba da bude prevruća. Koža lica je nežnija od ruku, pa ćete, samim tim, na rukama osetiti ako je voda pretopla. U tom slučaju, sačekajte malo da se peškirić ohladi.

Kad umijete lice, ne zaboravite da nanesete odgovarajući tonik, koji će izbalansirati pH vrednost vaše kože. Zatim nanesite serum, ako ga koristite, i nakon toga hidratantnu kremu. Preparate za negu možete kupiti po preporuci vašeg kozmetičara, jer oni znaju šta je svakodnevno potrebno vašoj koži.

Nega u salonu i nega kod kuće moraju da se dopunjavaju i preporučljivo je da se koriste preparati istog proizvođača, jer su tako osmišljeni kompletni tretmani.

Frotirski preškirić ili krpica moraju se održavati čistim; nakon svake upotrebe ih operite i potpuno osušite pre ponovne upotrebe

Frotirski preškirić ili krpica moraju se održavati čistim – nakon svake upotrebe ih operite i potpuno osušite pre ponovne upotrebe, kao i sav ostali pribor koji koristite za lice.

Ako vam običan peškirić ne zvuči dovoljno privlačno, ima firmiranih, koji su posebno napravljeni za umivanje lica.