Dok ne prekipim kao ekspres lonac | To sam ja

Dok ne prekipim kao ekspres lonac

Ja nikako da naučim da loše vesti ne primam k srcu, da zle ljude ne shvatam ozbiljno, da na jedno uvo uđe, a na drugo izađe

Prođe i ta jagma ko će koju školu i fakultet da upiše. Roditelji popunjavaju grozničavo liste, otvaramo deset grupa na viberu kao podršku pomahnitalim roditeljima koji iz petnih žila žele svojoj maloletnoj deci da pomognu u odabiru budućnosti.

Balkanski sindrom poturanja roditelja da se deca ne stresiraju na 10°. Preuzimamo odgovornost na sebe prepoznajući taj urezani bar-kod žrtve u nama, bez ikakve dileme, odmah. Ne znaju deca, mali su, kako da znaju, javlja se svaka komšinica, strina, deda i šurnjaja sa savetima. I sve tako dok ne prekipim kao ekspres lonac, sve pošaljem na svoje mesto, a dete upiše šta je htelo odavno.

Kažu da su neke karmičke planete na nebu, plus pun mesec i ako dodamo akcije u prodavnicama ne znam zaista kako ćemo preživeti.

Ja nikako da naučim da loše vesti ne primam k srcu, da zle ljude ne shvatam ozbiljno, da na jedno uvo uđe, a na drugo izađe. Kako živ čovek da se raduje letu kad nam prete životom bez budućnosti, bez struje, grejanja, kao da smo mi mogli da utičemo na to na bilo kakav način. Možda smo i mogli!?

Baš se loše osećam, da se ne lažemo, ko će ga znati ko je kriv? Možda ja, možda horda ljudi sa kojom svi dolazimo svakodnevno u susret, opraštam i sebi i drugima da znate, jer znam da tako mora. Otpuštam, prepuštam svevišnjem sve, nemam mnogo snage za neke tuđe borbe. Nepodnošljiva lakoća šamaranja netačnim informacijama je sa nama.

Okupirana džemom od kajsija, konačno sam shvatila kako da ostane one lepe svetle boje. Šaljem telegram pokojnoj baka Seji da se ne sekira, ješćemo konačno džem njenog kvaliteta.

Pružam, kao žena, podršku svim ženama danas u Iranu i u SAD, valjda je sad momenat za sve promene koje su bile na čekanju!

Preporučujem knjige S. N. Lazareva, ko ima snage. Moj savet: što pre to bolje.

Psalam 90: Jer si ti, Gospode, nadanje moje; Višnjega si postavio za utočište svoje.

Pustila sam italijanske kancone dok privlačim plavo more u naš život. Sanjam samo tvoj poljubac.