Kventin Tarantini sa suprugom Danijelom Pik

Danijela Pik i Kventin Tarantino – žena koja je usrećila najčuvenijeg neženju

Danijela Pik je pod reflektore globalne medijske pažnje došla kad se udala za legendarnog režisera Kventina Tarantina.

Pročitajte sve o karijeri, poreklu i karakteru žene koja je najpoznatijeg holivudskog neženju inspirisala da u 55. godini prvi put uplovi u bračne vode i sa kojim ima sina od dve i po godine i ćerku od 11 meseci.

Danijela Pik – predstavnica Izraela na Eurosongu

Danijela Pik prvi put je zablistala na velikoj sceni Eurosonga 2005. gde je u duetu sa sestrom Šeron predstavljala svoju zemlju – Izrael.

Njihova pesma Hello, hello nije se baš visoko plasirala, ali je to ipak bilo sjajno iskustvo. Posle 2006. sestre su prestale da nastupaju kao duet, Šeron se udala za sina izraelskog brodovlasnika, a Danijela je nastavila solo karijeru u Tel Avivu.

Osim muzikom bavila se glumom i modelingom, mudro gradeći poziciju i finansijsku stabilnost.

Pod globalni medijski reflektor Danijela je ponovo došla kad se 2018. udala za Oskarom nagrađenog režisera Kventina Tarantina, najpoznatijeg po već kultnim filmovima Petparačke priče, Bilo jednom u Holivudu, Ulični psi, Prokletnici

Danijela Pik i Kventin Tarantino – vatreni ples u Tel Avivu

Svi su hteli da znaju ko je Danijela koja je motivisala okorelog neženju da uplovi u bračnu luku. Kventin Tarantino, rođen 1963. godine, nikada se do sada nije ženio i uvek je izjavljivao da su filmovi bili i ostali njegova „ljubav broj jedan”, sa čime su se teško mirile žene sa kojima je povremeno bio u vezi. „Veći deo svog života bio sam singl”, govorio je Tarantino i objašnjavao da kad radi film, on je sav u tome, potpuno je opsednut i uronjen u svet filma.

Tarantino i Danijela Pik prvi put su se sreli 2009. godine na žurci u Tel Avivu povodom premijere njegovog filma Prokletnici. Plesali su tri sata bez prestanka i on je bio oduševljen njenim temperamentom i energijom.

Taj susret Tarantino je nazvao vatrenim. Posle toga su se povremeno viđali, ili kako je Tarantino rekao: „Ona je nastavila da živi svoj život, ja svoj”. On je živeo u Los Anđelesu, ona u Tel Avivu.

Ćerka kralja pop muzike

Danijela potiče iz poznate muzičke porodice. Njen otac Svika Pik važi za kralja pop muzike u Izraelu. Komponovao je pesmu Diva, koja je predstavljala Izrael na Eurosongu 1998. i pobedila. Tada je već Svika Pik bio veoma cenjen muzičar. Potiče iz jevrejske porodice koja se u Izrael doselila iz Poljske 1957, sa mnogo muzičara među precima i rođacima. Svika je studirao klasičnu muziku, ali je već sa 15 počeo da svira rok. Igrao je glavnu ulogu u hebrejskoj verziji mjuzikla Kosa. Oženio se muzičarkom Mirit sa kojom ima sina i ćerke Danijelu i Šeron. Kasnije se ponovo ženio i ima još dece.

Njegove ćerke Šeron i Danijela su rano počele muzičku karijeru, ali se Šeron povukla kad se udala, a Danijela je nastavila da sama gradi karijeru, pokazujući smisao za biznis. Posle prvog susreta nastavila je da se sporadično viđa sa Tarantinom, ali joj je nakon nekoliko godina to dosadilo, pa je ušla u jednu ozbiljnu vezu.

Supružnici Kventin Tarantinoi  Danijela Pik

© Andrea Raffin / Shutterstock .com

Neobavezni susret u Parizu, brak i deca

Tarantino je nastavio život posvećen svojoj ljubavi broj jedan, sve dok mu prijatelj nije javio da je Danijela raskinula s dečkom. Odlučio je da je pozove i dogovorili su se da se vide „neobavezno”. Zato nije bilo dobro da on dođe u Tel Aviv, niti da ona dođe u Los Anđeles, pa su za susret izabrali Pariz.

Posle Pariza se nisu rastajali, a verili su se 2017. Ipak, malo je falilo da do venčanja ne dođe, jer je Tarantino predložio da još malo sačekaju sa decom, a Danijela na to nije pristajala. Venčali su se 2018, a njihovo prvo dete rodilo se u Tal Avivu u februaru 2020. Dali su mu ime Leo, po Danijelinom dedi, mada je malo falilo da se predomisle. „Mogli bi ljudi da pomisle da smo ga nazvali po Leonardu Dikapriju”, šalio se Tarantino, pa dodao: „On je naš mali lav.

Ćerka im se rodila u Los Anđelesu u julu 2022.

Danijela Pik i Kventin Tarantino, na crvenom tepihu

Supružnici u Kanu 2019. © Andrea Raffin / Shutterstock.com

Kad se neženja preda

Na dodeli Zlatnog globusa 2020. Tarantino je održao govor u kome je rekao da ga sad na televiziji u Tel Avivu gleda njegova supruga koja će uskoro roditi njihovo prvo dete. Zahvalio joj se sa par reči na hebrejskom i pred svim tim kamerama rekao da je voli.

Time je Tarantino iznenadio mnoge koji su ga godinama kritikovali zbog njegovog tradicionalističkog stava prema ženama i čak optuživali za seksizam.

Očigledno da je Danijela uspela da ga osvoji ne samo time što je 20 godina mlađa od njega, niti svojom manekenskom figurom, već i svojom samostalnošću i ozbiljnom posvećenošću porodici.

Tarantino je do šeste decenije života oklevao da zasnuje porodicu, što mnogi pripisuju njegovom odnosu s majkom. Kad ga pitaju zašto svojoj majci nije kupio kuću i ne daje joj novac, on odgovara da je to zato što kad je on rekao da hoće da bude filmski režiser, majka mu je rekla da od tog posla neće zaraditi ni dolar.

Danas se njegovo bogatstvo procenjuje na 120 miliona dolara.

Kuva svakog dana i nastavlja karijeru

Danijela je u njihov porodični dom u Los Anđelesu unela mnoge elemente tradicije svoje zemlje. Za kratko vreme rodila je dvoje dece i posvećena je njihovom vaspitanju. U Izraelu je natalitet pozitivan, jedna žena u proseku rađa oko troje dece, a porodice sa više dece nisu retkost.

Ona je po svemu moderna žena, ali održava proverene forme porodičnog života. Tarantino je pričao da ona svakog dana kuva za porodicu; majstor je za tradicionalne jevrejske specijalitete, ali se dobro snalazi i sa internacionalnim receptima.

Pored toga, Danijela ne zapostavlja karijeru. Kao devojka, igrala je manje uloge u dva filma, a sada se tom poslu ponovo vratila.Tarantino joj je dao ulogu u svom filmu Bilo jednom u Holivudu i ona se dobro pokazala.

Naslovna fotografija © Featureflash Photo Agency