meta za gadjanje

Da li je zaista dozvoljeno sve što je po zakonu

Ljubiteljima gađanja iz pištolja firma iz Kalifornije nudi papirne, šokantne mete sa poznatim likovima, među kojima je čak i ekološka aktivistkinja Greta Tunberg

Iako bi korektnost trebalo da bude minimum u međuljudskim odnosima civilizovanog društva, pobornici starih manira žilavo se opiru. Bilo je samo pitanje dana kada će se neko dosetiti da stvar izvrne i na njoj zaradi, ne hajući što otvara Pandorinu kutiju.

I taj dan je došao kad je firma iz Santa Monike u Kaliforniji počela da proizvodi, i preko svog veb-sajta prodaje, politički nekorektne mete. Sama firma ih baš tako reklamira, kao politički nekorektne.

Manje dimenzije prodaju se za dolar, a veće za dolar i po po komadu. Uz to, na reklami piše da su papirne mete „s ponosom proizvedene u SAD”, navodi Njuzvik.

Ljudima koji se oslobađaju nakupljene negativne energije tako što vežbaju pucanje iz pištolja, stoji na raspolaganju širok dijapazon izazovnih meta. Prvu i najtraženiju grupu čine mete sa likovima političara, i bivših, među kojima se najbolje prodaje Tramp, ali i akatuelnih, među kojima su predsednik Bajden, njegova zamenica Kamala Haris, ali i mnogi senatori i ministri.

Nijedna opcija nije pošteđena, pa ni Aleksandrija Okasio Kortez, koja se deklariše kao demokratska socijalistkinja. Prikazana je obučena u crno, sa srpom i čekićem na kapi, a uz njen lik stoji natpis „Ona će vas lišiti vaše svojine”.

Aleksandrija Okasio Kortez
eyerazor © / Shutterstock.com

Nije preskočena ni Nensi Pelosi, predsednica Predstavničkog doma američkog Kongresa, žena koja je zauzela najvišu funkciju u dosadašnjoj istoriji te zemlje. Koliko daleko ide ova nekorektnost govori i činjenica da su proizvođači u metu pretvorili i lik 18-godišnje Grete Tunberg, aktivistkinje pokreta za očuvanje prirode.

Uz njen lik stoji natpis: „Da li će nezaposlena Greta Tunberg, koja je napustila školu, pucati na vas jer idete kolima na posao?”

Nensi Pelosi
sewonboy © / Shutterstock.com

Verovatno i sami proizvođači ovih nekorektnosti shvataju koliko je stvar ne samo uvredljiva, već i opasna. Zato su na svom sajtu istakli da se njihovo pravo da proizvode takve mete bazira na kombinaciji Prvog i Drugog amandmana američkog Ustava.