Megan Markl

Da li će Megan Markl zaigrati u filmu Telohranitelj 2?

Upravo je objavljeno da bi Megan Markl mogla da se vrati svom prvobitnom pozivu, glumi, ulogom koja bi bila jedna vrsta omaža ledi Dajani, majci njenog muža Harija. Malo je poznato da je 1997. pripreman rimejk filma Telohranitelj, u kome bi Kevinu Kostneru partnerka bila Dajana.

Kad je Dajani ponuđena ta uloga, ona je prolazila kroz razvod, ali je očekivala da će „njen život uskoro ponovo postati njen”, pa je ulogu prihvatila. Želela je da novu fazu svog života počne tako što će igrati slavnu ženu koja se zaljubljuje u svog telohranitelja. Dajanina smrt prekinula je projekat, ali je scenario ostao u fiokama studija, koji je procenio da je Megan Markl sada dovoljno slavna za tu ulogu.

Megan Markl – od Amerike do Londona i nazad

Pre nego što se 2018. udala za britanskog princa Harija, Megan Markl bila je osrednja američka glumica, koja je popularnost stekla ulogom u advokatskoj seriji Dva lica pravde (Suits), a igrala je manje uloge u serijama Istražitelji iz Majamija i Castle. Snimila je i desetak filmova, a bio je zapažen i njen lajfstajl blog The Tig.

Posle udaje, Megan je prošla kroz turbulentan i neuspešan period uklapanja u obrasce i zakone života unutar britanske kraljevske porodice, nakon koga su se Megan i Hari preselili u Ameriku, gde su javno, kod Opre Vinfri, ali i u drugim medijima, iznosili neprihvatljive detalje o pojedinim članovima kraljevske porodice. To je dovelo do gotovo potpunog prekida odnosa ne samo Megan i dece, Arčija i Lilibet, sa Vindzorima, već i do Harijevog prekida odnosa sa ocem, kraljem Čarlsom i bratom Vilijamom. Hari je izgubio mnoge titule i privilegije, kao i ozbiljnu finansijsku potporu.

Megan i Hari – rijaliti popularniji od Krune

Zato su Hari i Megan u Americi rešili da javnost, uvek željnu skandala, hrane svojom privatnošću za milionske honorare. Njihovi projekti nisu imali ravnomeran uspeh. Tako je podkast Archetypes, za koji je Megan sa kućom Spotify potpisala ugovor od 20 miliona dolara, nedavno prekinut, posle samo godinu dana emitovanja.

Aplikacija na mobilnom telefonu, podkast Megan Markl Arhetipovi

© John B Hewitt / Shutterstock.com

Na drugoj strani, dokumentarna serija od šest epizoda Hari i Megan bila je veliki hit na Netfliksu. Prvog dana kad je puštena imala je 2,4 miliona gledalaca, više neko igrana serija Kruna s 1,1 milion pregleda prvog dana.

Umorni od javnosti

Ipak, izgleda da su se Hari i Megan malo umorili od publikovanja sopstvene privatnosti. Upravo je objavljena najava da bi Megan Markl mogla da se vrati svom osnovnom pozivu. Kako je ovih dana objavio Dejli mejl, Megan je u igri za glavnu žensku ulogu u rimejku filma Telohranitelj.

U prvoj verziji iz 1992. glavne uloge su igrali Vitni Hjuston i Kevin Kostner.

No, ime Megan Markl se ne pojavljuje u igri samo zbog njenog glumačkog umeća, već prvenstveno zbog toga što bi je ta uloga povezala sa Harijevom majkom, ledi Dajanom.

Malo je poznato da su 1997. počele prve pripreme za projekat druge verzije filma Telohranitelj. Bilo je predviđeno da naslovnu ulogu u ovom filmu ponovo igra Kevin Kostner, a glavnu žensku ulogu, osobu koju telohranitelj čuva, princeza Dajana.

Ledi Dajana je strepela od scena ljubljenja sa Kostnerom

Kasnije, u jednom intervjuu, Kevin Kostner se sećao tih priprema. Studiju se dopadala ideja da Dajana igra damu koja se zaljubljuje u svog telohranitelja, koga bi igrao Kostner. Kostner se tim povodom čuo telefonom sa Dajanom. Seća se da je ona bila vrlo fina i ljubazna. Sa vidnom dozom nelagode ga je pitala da li bi oni imali scene ljubljenja u tom filmu. „Biće malo ljubljenja, ali i to će biti ok”, odgovorio joj je Kostner.

Ne samo da Dajana tada nije imala nikakvog glumačkog iskustva, već je prolazila kroz razvod od princa Čarlsa. Ipak, očekivala je da će početi svoj novi život, pa je Kostneru tada rekla: „Vidite, moj život bi trebalo da u nekom trenutku ponovo postane moj. Samo vi nastavite da radite na scenariju, a kad on bude spreman i ja ću biti u dobroj fazi.”

Dajana je poginula pre nego što joj se ostvarila želja da zaigra u tom filmu, a projekat je vraćen u fioku, iz koje je upravo izvađen, jer se procenjuje da je Megan Markl sada dovoljno slavna da privuče kritičnu masu gledalaca.

Naslovna fotografija Megan Markl © Kathy Hutchins / Shutterstock.com