Naslovna ilustracija za pisma Lady Bo

Čudni su ovi naši muškarci

Kad me uhvati neka fjaka, što se kaže, pa po ceo dan vrtim iste misli, pa malo osuđujem sebe, pa onda pola dana tebe, pa onda sutra sve ispočetka, kada žalim i sebe i tebe, a krivim sudbu kletu, moja drugarica Sanja Perić ima lek.

Kaže, odmah uzmi da pereš vunene džempere na ruke, izvadi pa operi sve sudove. Mozak se prebaci na rešavanje problema tipa: kako da se vuneni džemperi ne skupe i kako da vam bakine kristalne čaše sijaju.

Ova metoda garantovano skreće misli o ljubavnim problemima, neplaćenim računima, neposlatim porukama, nedobijenim porukama.

Takođe, efikasno otklanja pokušaje skeniranja mozga muža ili dečka, kao i toka njihovih misli.

Ja sve mislim, matora sam, prestaću da se brinem šta je mislio, a kad me je pogledao, što me nije pogledao, što mi je napisao ovo a ne ono. U gužvi je bio, neko ga je nasekirao, biće bolje sutra.

Čudni su, bre, ovi naši muškarci. Stalno im nešto smeta. Pa kad ne radiš, onda si lenja, pa ako napreduješ, ko zna ko je gura. Ako si mlada, znate već onu srpsku reč, a ako si preko 35 onda si hladna kučka, jer ni za šta nisi.

Ako ima decu pa se razvede, ona upropasti onog čoveka, a ako voli svoj posao i nema decu, onda je jalova karijeristkinja.

Nego, i te muškarce su rodile neke žene. Morali su to negde da čuju. Biće da je od majki.

Negujte majke svoje sinove da poštuju svoju partnerku. Ne da grade svoje samopoštovanje na urušavanju partnerkinog. Da na Instagramu tuku svoje žene.

Dok jedete, sinovi, srpski ručak kod majke, znajte da ste dotakli dno.

Uz Šopena, danas Piano Sonata no. 2 u b-molu.

Oče naš, Sine Božji, pomiluj nas grešne.