Crna magija

Danas je na nekom portalu objavljena „šokantna vest”.

Jedna, nekada smerna devojka, učesnica skandaloznog rijaliti programa, u kome je pokazala sramotno i bolesno ponašanje – od seksa pred kamerama, preko demonstriranja „nervnih slomova”, do ljubljenja prljavih stopala svom dvadeset i kusur godina starijem „dečku” (inače osuđenom ubici, prostaku i agresivcu), koji ju je posle svega i ostavio – u stvari je – pod crnom magijom!

U pomenutoj „vesti” pouzdani izvor saznaje da su u roditelji aktuelne ludače u svom dvorištu otkrili sveže iskopanu rupu – a u rupi – „sihir”, tajanstveni i mračni crnomagijski zapis koji je, najverovatnije, razlog zbog koga je devojka postala „zvezda regiona”, a njeni roditelji preživljavaju pakao sramote u malom mestu u kome žive.

Neko je, dakle, namerno, jednu inače poštenu i dobro vaspitanu devojku koja je imala zdravu pamet i dostojanstvo, magijom pretvorio u rijaliti zvezdu – odnosno, u besprizornu, prostu, nevaspitanu, amoralnu devojku bez ikakvog stida i srama, koja je spremna na sve – samo da pobedi u rijalitiju! To je delovalo u tolikoj meri da je svojim postupcima, koji su šokirali javnost, daleko nadmašila sve ostale glibove koje pomenuti rijaliti uznosi kao najviši domet „zabave”.

Očajni roditelji, prema pisanju tog portala, odmah su otišli u neko selo, kod nekog hodže, da im skine magijsko prokletstvo. Sada je logično zaključiti da će se mlada omađijana devojka do kraja rijalitija vratiti na pravi put, čim dejstvo kontramagije proradi.

Ovaj pokušaj spinovanja priče za široke narodne mase, možda će i da upali – verovatno da ima onih koji će poverovati u sihire, nagaze, vradžbine i ostala mračna čudesa koja su glavni uzrok užasa koji se spustio na sve te jadne duše koje su svojevoljno ušle u pakao rijalitija.

Ali, u stvari, ne postoji gora crna magija od toga, ni veća vradžbina, niti gori „nagaz”. Onaj ko uđe u rijaliti, izabrao je mrak.

Rijaliti koji dominira ovdašnjom industrijom zabave nije ništa drugo nego to – stimulisanje učesnika da se ozvere u svakom pogledu, kako bi što duže opstali u grotlu prljavštine, psovki, smrada, agresije, prostakluka, seksa i besmisla. To je i bukvalno, i simboličko samoodiranje ljudi zarad novca i „slave”.

Sa novcem i „slavom” treba živeti i posle rijalitija, ali izgleda da se mastilo tog mraka lako prelilo po čitavoj javnoj sceni.

Koncept totalnog posrnuća ogleda se u „nagazu” rijalitija. Tamo se dobija „oproštajnica” za bestidnost.

Vračare, hodže, crni magovi – sve vam je oprošteno!