muz i zena u kupatilu

Čemu još služi kupatilo, osim za jutarnju svađu

Kupatilo može da bude mesto na kome razmenjujemo i najružnije i najlepše reči. Zato svi mi sa jednim kupatilom moramo da nađemo održiv način njegovog korišćenja

Muž pokušava da se obrije u kupatilu, dok žena cupka ispred vrata jer nije stavila maskaru. Ona pokušava da upristoji frizuru, jer juče nije stigla na feniranje, a on lupa na vrata jer nije sve obavio, a ima važan sastanak na početku radnog dana. Ovi scenariji imaju mnogo verzija, ali se sve one najčešće završavaju jutarnjom svađom, besnim lupanjem vratima, nervozom, nadurenim ćutanjem u kolima.

Većina želi svoje kupatilo

Za svaki slučaj, civilizacija se danas pobrinula da stanovi budu opremljeni kupatilima za dvoje, s dvostrukim inventarom. Ali, čini se da je dobra ideja i da svaki supružnik ima svoje kupatilo. Čak 60 odsto ispitanika u jednoj britanskoj anketi reklo je da bi rado nastavili život sa svojim partnerom, ali da svako ima svoje kupatilo.

Jer zaista, malo svakodnevne privatnosti nikome ne škodi. Ako u kući žive i deca, bilo bi posebno dobro da svako dete, čim uđe u pubertetski period, dobije svoje kupatilo! Naravno, ovo nije realno za većinu domaćinstava. Zato svi mi sa jednim kupatilom moramo da nađemo održiv način njegovog korišćenja.

Rasprave o minutaži korišćenja kupatila ne smeju da postanu previše česte

covek gleda u telefon u kupatilu

Možda na prvi pogled problem izgleda banalan, ali on i te kako može da iskomplikuje život. Prvo, zato što se kašnjenje na posao nigde ne toleriše; ali, i negativne emocije i nervoza na početku dana nisu manje opasne. Ako rasprave o minutaži korišćenja kupatila postanu previše česte, oštetiće nam zdravlje, a svakodnevna razmena verbalnih rafala pre ili kasnije izrešetaće partnerski odnos.

Od najružnijeg do najlepšeg scenarija

Kupatilo za sve ovo uopšte nije krivo i kad bi moglo da govori, svakako bi nas podsetilo da ono može da služi i za mnoge druge stvari. Kupatilo može, baš kao na filmu, da bude mesto na kome razmenjujemo i najružnije i najlepše reči. Samo od nas i našeg scenarija zavisi da li će se u našem porodičnom kupatilu prikazivati Hičkok ili scene iz erotskog serijala u sivim nijansama.

Iako nam se prestupi našeg partnera u korišćenju kupatila čine neoprostivi, radi se zapravo o sitnicama. U Britaniji je sprovedeno istraživanje na 2500 parova koji žive u stanu sa jednim kupatilom i više od polovine njih je reklo da ih najviše nerviraju kapljice na dasci, 45 odsto poludi kad je prazno kazanče, 30 odsto kad na držaču zateknu samo kartonski valjak bez papira, a 15 odsto kad daska nije u poželjnoj poziciji.

Kako navodi portal Lady, to istraživanje je pokazalo da polovini ispitanika nije neprijatno da koriste kupatilo istovremeno kad i njihov partner, naročito u jutarnjem zakrčenju. Doduše, u toj stvari muškarci su opušteniji, dok je ženama to manje prijatno.

Recept naših baka

Kad su od žena tražili da ocene ponašanje svojih partnera u kupatilu, one su im, na skali do 10, dale šesticu. Muškarci su svojim partnerkama dali sedmicu, jer njima, očigledno, manje smetaju barice, neočišćen slivnik, peškir na podu.

Ovi rezultati pokazuju da situacija nije sjajna, ali nije ni tako loša. A kad su dugogodišnji partnerski odnosi u pitanju, ključno je koncentrisati se na ono što je moguće. Pre svega, neophodno je uvođenje nekog reda i rasporeda, ali uz nužnu fleksibilnost. Jedno je prirodna potreba, a drugo slanje poruka s telefona iz zaključanog kupatila.

Od nas i našeg scenarija zavisi da li će se u našem porodičnom kupatilu prikazivati Hičkok ili scene iz erotskog serijala u sivim nijansama

Osim toga, kupatilo je idealno mesto da se isproba recept naših baka o tome koji je najbolji način da se ispeglaju sve bračne razmirice.

Možete početi od toga da nasapunjate leđa jedno drugom, a onda pustite mašti na volju. Nered će vas manje iritirati ako ga zajedno napravite.