celo

Čelo je potrebno negovati i štititi od sunca!

Čelo je sastavni deo lica, kao što je lice sastavni i najbitniji deo čitave naše pojave. Sve mora biti skladno. Ali ako čelo nije dobro našminkano, naša pojava neće biti efektna onoliko koliko bismo želele

Da li ste ikad pomislile na čelo kao posebnu zonu šminkanja lica? Ne čini li vam se ono sasvim nezanimljivim kada je reč o šminkanju lica? Istina je da je čelo sastavni deo lica, kao što je lice sastavni i najbitniji deo čitave naše pojave. Sve mora biti skladno.

Istraživanja kažu da se prvi kontakt sa drugom osobom ostvaruje očima. Ali zar nije istina i da nam oko uhvati ono što na nekome odskače ili drugačije privlači pažnju?

Zato je šminkanje očiju toliko bitno, mnogo vremena i truda uložimo u isticanje očiju, a čelo tretiramo kao neinteresantan deo lica kome nije potrebno posvetiti posebnu pažnju. Tek kad se „spustimo” na obrve, počnemo stvarno da se šminkamo. Ali ako čelo nije dobro našminkano, naša pojava neće biti efektna koliko bismo želele.

Potrebno je podsetiti da je kod nanošenja tena na čelo od velike važnosti razmazivanje ivica

Skinite višak

Tanji nanos teba da bude pri korenu kose, kao i oko obrva

Potrebno je podsetiti da je kod nanošenja tena na čelo od velike važnosti razmazivanje ivica. Tanji nanos treba da bude pri korenu kose, kao i oko obrva. Pažljivo obrišite ivicu i odstranite eventualni predebeo nanos na samoj kosi ili prekid tena pre početka rasta kose.

Obrve pažljivo iščetkajte pre iscrtavanja kako biste odstranile svaki višak tena na njima ili na koži između dlačica. Čest propust koji čine žene je nanošenje predebelog sloja tena između obrva, u korenu nosa, a to se i te kako primeti.

Tu je obično startna pozicija za nanošenje tena, a neretko se dešava da sunđerom ili četkicom zahvatimo izdašnu količinu tena, koju onda zaboravimo da raznesemo na ostale delove lica ili bar skinemo višak.

Obrve pažljivo iščetkajte pre iscrtavanja kako biste odstranile svaki višak tena

Senčenje spram oblika

Čak i ako šiškama pokrivamo čelo, možemo ga osenčiti spram oblika. Ako želimo da produžimo lice, senčimo delove sa obe strane iznad obrva. Ako imamo visoko čelo i ako se pre korena kose ono zakrivljuje pod većim uglom, potrebno nam je senčenje ivice uz koren kose, prema sredini. Takođe, senčimo celom dužinom uz kosu kad želimo da skratimo lice, ako izgleda predugačko.

Na čelo moramo naneti bronzer ako ga nanosimo i na ostali deo lica. Svetlucave nanose bolje je ostaviti za centralni deo čela. Uvek dodajite malo-pomalo sedefastih proizvoda na čelo – lakše je dodavati nekoliko puta, jer se sedef teško skida kad ga jednom nanesemo previše.

Pažljivo obrišite ivicu i odstranite eventualni predebeo nanos na samoj kosi ili prekid tena pre početka rasta kose

Na velikoj površini sedef može da izgleda i kao da ste se oznojili; mala površina i diskretan nanos su „dobitna kombinacija”.

I ne zaboravite – čelo je potrebno negovati i štititi od sunca!