Čarobni štapić za brisanje posledica prazničnog maratona

Nakon ovih kratkih i efikasnih, blagotvornih detoks tretmana, lice će ponovo zasijati, a efekti pretprazničnih ulaganja u anti-age tretmane doći će do punog izražaja

Praznici, neumerena ishrana, alkohol i cigarete kao simbol opuštanja i noćnih izlazaka, trajali su danima, a o napornim pripremama da ne govorimo. Iako umorni i u godinama kada nam to sve manje prija i znači, priključili smo se prazničnoj euforiji. Posle takvih maratonskih prazničnih obaveza i uživanja, u ogledalu vidimo tragove neprospavanih noći u vidu podočnjaka, podbulog lica i mat, sive kože.

Hijaluronska kiselina razlaže se pod uticajem nikotina iz duvanskog dima koji je prisutan svuda oko nas. Zato nam je neophodan serum na bazi hijaluronske kiseline

Tada se prisećamo studentskih dana kada smo noćima mogle da izlazimo i ne spavamo i bile jednako lepe i odmorne iz dana u dan. Sledi sumnja u efikasnost skupih tretmana kojima smo na brzinu dizali energiju lica i svežinu, i obećanja da njihovi efekti traju bar mesec dana, a mi ih, nažalost, ne vidimo.

Detoksifikacija i hidratacija

Međutim, detoksifikacija i hidratacija su magične reči koje će sve vratiti u prvobitno stanje. Uveliko se piše o detoks ishrani i minimum dva litra vode, dve šolje zelenog čaja, ali i vaše lice zahteva posebnu negu. Svesni smo važnosti čišćenja lica nakon teške šminke za izlaske, pa o tome nećemo govoriti jer je u našim godinama svakako postao redovan večernji ritual. Hijaluronska kiselina se razlaže pod uticajem nikotina iz duvanskog dima koji je prisutan svuda oko nas, iako niste pušač, pa bi preparati na bazi hijaluronske kiseline bili najefikasniji za najbrže efekte revitalizacije i povratka sjaja.

Posle jutarnjeg tuširanja i nanošenja hidratantnog mleka za telo i kreme za lice, obavezno uradite piling od glave do pete

Neophodan nam je serum na bazi hijaluronske kiseline, koji može biti obogaćen nekim detoks supstancama poput matičnih ćelija grožđa, polifenola zelenog čaja, kao najjačih antioksidanasa, i dobra detoks krema preko seruma sličnog sastava.

Sjaj i svežina se vraćaju

Pri izboru kreme važno je da je ujedno hidratantna, ali i hranljiva, da bi zreloj koži povratila izgubljeni sjaj i svežinu. Uljani serumi preko kreme dobar su izbor za one koji ne vole „jače” kreme već su ljubitelji laganijih tekstura, a ako u sebi imaju i malo glitera, efekat diskretnog sjaja će biti zagarantovan. Ujutru nakon buđenja i uzimanja bar jedne čaše vode, ma koliko ste umorni ne preskačite tuširanje i obavezno pre nanošenja hidratantnog mleka za telo i kreme za lice uradite piling lica i tela kako biste pospešili cirkulaciju i vratili boju vašoj bledoj i umornoj koži.

Pri izboru kreme važno je da je ujedno hidratantna, ali i hranljiva, da bi zreloj koži povratila sjaj i svežinu

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju zahtevaju odgovarajući hidratantni ili detoks antirid, koji za takve potrebe treba uvek imati u frižideru ili ako ga nemate, dobro će doći i hladne kesice čaja od kamilice koje treba držati 5-10 minuta na očima. Najefikasniji su oni koji u sebi sadrže kofein, vitamin K, razne detoks supstance koje pospešuju mikrocirkulaciju i stimulišu drenažu i izlučivanje toksina koji su se nakupili u kesicama ispod očiju.

Ne zaboravite vrat

Dobar uljani serum može poslužiti i za masažu te regije i celog lica koja će biti veoma delotvorna i ubrzati detoksikaciju i vratiti boju vašoj koži. Ne zaboravite vrat i dekolte, pa bi bilo poželjno da sve što ste naneli na lice, nanesete naniže jer su ovo regije koje su prvi indikatori dehidratacije i godina naše kože.

Tamni podočnjaci i kesice ispod očiju zahtevaju odgovarajući hidratantni ili detoks antirid

Nakon ovih kratkih, blagotvornih i detoks tretmana, lice će ponovo zasijati, efekti pretprazničnih ulaganja u skupe anti-age tretmane će doći do punog izražaja, pa sveži i nasmejani možemo krenuti u nove radne pobede u godini koja je pred nama.