Body glitter – na osunčanoj koži sedefasti odsjaj izgleda najlepše

Pored ujednačenog nanošenja na površinu tela, treba proveriti da li su namazani svi delovi, naročito oni najveće površine – vrh ramena, ključne kosti…

Nikad nije toliko aktuelna tema šimera za telo kao krajem leta. S pravom, jer šimer na osunčanoj koži izgleda najbolje, a i koža sa šimerom izgleda lepo kad smo osunčani.

Šimer je jako sitan sedef koji može biti deo losiona za telo, spreja ili kreme.

Osnova može biti i ulje koje dodaje još sjaja našoj isušenoj koži nakon sunčanja. Zbog lakšeg nanošenja, i svakako zbog nege kože, potrebno je da je koža redovno negovana, jer je onda zdravija i lepša, a i šimer se lakše i ujednačenije nanese.

Ako želite da optički povećate grudi, šimerom namažite najistaknutiji deo grudi, a između grudi nanesite proizvod kojim senčite lice

Svrha svih svetlucavih čestica je da istaknu trodimenzionalnost površine na koju ih nanosimo. Zato, pored ujednačenog nanošenja na površinu tela, treba proveriti da li su namazani svi delovi, naročito oni najveće površine – vrh ramena, ključne kosti…

Ako želite da optički povećate grudi , šimerom namažite najistaknutiji deo grudi, a između grudi nanesite proizvod kojim senčite lice.

Za pojačani nanos, na izbačene delove možete namazati dodatni sloj, ako je to moguće sa proizvodom koji koristite ili jednostavno dodajte sjaj proizvodom u prahu ili stiku koji koristite za lice.

Neki proizvodi, naime, ne mogu da se nanose u dva sloja, jer se onda nejednako razmazuju.

Prilikom kupovine, obratite pažnju i na boju. Šimeri se proizvode u različitim nijansama i najbolje bi bilo kad biste mogli da isprobate neke na vašoj koži pre nego što se odlučite za onaj koji vam odgovara.

Kao i kod kupovine tenova , najsigurnije i najbolje je birati nijanse koje su najsličnije vašoj boji kože.