Blejk Lajvli u gala izdanju, beloj satenskoj haljini, sa podignutom kosom

Blejk Lajvli – filmovi, karijera i ljubavni život poznate glumice

Blek Lajvli u više navrata pokušavala je da ne bude glumica, ali joj to do sada nije pošlo za rukom. Početkom ove godine rodila je četvrto dete u braku sa istim čovekom, glumcem Rajanom Renoldsom, ali ni deca Blejk Lajvli nisu omela njenu karijeru u usponu. 

Proslavila se kao tinejdžerka u prvom TV serijalu Tračara, odigrala dvadesetak filmskih uloga, među kojima i lik žene koja ne stari. Proglašavana je najlepšom ženom godine i jednom od najlepših žena svih vremena. Radila je reklamu za Guči parfem, lansirala je liniju bezalkoholnih pića 2021. Bogata životna priča za nepunih 36 godina!

Blejk Lajvli biografija – život u umetničkoj porodici

Za razliku od većine devojaka, Blek Lajvli je želela je da studira na Stanfordu, a njena porodica je insistirala da ona postane glumica. Njena majka je lovac na talente, otac glumac, a sva deca iz porodice, stariji brat Erik i troje starije dece iz majčinog prethodnog braka, svi su u šou-biznisu.

Svi su oni bili dovoljno stručni da rano uoče da Blejk pored lepote ima i izrazit talenat i oduvek su je doživljavali kao vrlo sposobnu, inspirativnu ženu. Kao najmlađu, roditelji su je često vodili na časove glume koje su sami davali. Blejk Lajvli je kasnije govorila da je upravo tu naučila prve tajne glumačkog zanata i stekla samopouzdanje koje joj je kasnije bilo potrebno ,,kad se i sama upustila u glumu”!

Rođena je 25. avgusta 1987. u delu Los Anđelesa koji se zove Tarzana, zato što je podignut na mestu gde je Edgar Rajs Barouz, tvorac lika Tarzana, imao ranč. Jedina je Blejk tu rođena, svi ostali članovi porodice rođeni su na jugu, pa je u kući negovano mnogo južnjačkih običaja, naročito ljubav prema vrlo slatkoj, vrlo slanoj i dobro pečenoj hrani.

Njenom bratu Eriku polazak u školu teško je pao, pa je majka i nju upisala u školu da mu pravi društvo. Tek kad su Blejk hteli da prebace u odeljenje dece s posebnim potrebama, jer stalno spava na časovima, majka je priznala da ona ima samo tri godine. O ovome Blejk Lajvli priča sa smehom, kao još jednu anegdotu o ekscentričnom načinu života koji prati šou-biznis.

Sama Blejk Lajvli nije bila sklona ekscesima, volela je školu, bila je dobar đak i maštala o tome da studira na prestižnom Stanfordu. Bila je omiljena u školi, pevala u horu, bila predsednik razreda i vođa navijačica. Imala je 10 godina kad se prvi put pojavila u filmu koji je režirao njen otac. Nije joj se naročito dopalo. Želela je na Stanford.

Da se ipak oproba u glumi, najviše je uticao Erik, koji je pre nje ušao u svet šou-biznisa. On je rano video da Blejk ima talenat i molio je svog agenta da na audicije poziva i njegovu sestru. 

Kad mu se učinilo da se pojavila uloga za nju, udesio je tako da i audicija i snimanje budu tokom letnjeg raspusta. Tako je Blejk Lajvli zaigrala u tinejdžerskom filmu Sestre po farmerkama (The Sisterhood Of The Traveling Pants) kad je bila na pola srednje škole i još uvek je verovala da može da postigne i školu, i glumu. Ali sa glumom joj je krenulo suviše dobro, da bi moglo biti polovično. Film joj je doneo uspeh i nominaciju za godišnju nagradu po izboru tinejdžera.

Blejk Lajvli © Everett Collection / Shutterstock.com

Blejk Lajvli filmovi i serije – proslavljena ulogom u seriji Tračara

Kad je završila snimanje Sestara po farmerkama, dobila je ulogu bulimične devojke, zbog koje je morala dosta da smrša, što joj je teško palo, jer kako je sama rekla, „hrana je ljubav broj jedan u mom životu“. Taj film nije postigao veliki uspeh, ali je skrenuo pažnju na njene glumačke mogućnosti.

Za vreme letnjeg raspusta, pred završni razred srednje škole, išla je na audiciju i izabrana za ulogu Serene van der Vudsen u tinejdžerskoj TV seriji Tračara. Htela je da odbije ovu ulogu, jer se još uvek nadala da će moći da se spremi za Stanford, ali producenti su joj obećali da će organizovati snimanje tako da ona ne propušta nastavu. Naravno, nisu to hteli da stave u ugovor, a ona je bila dovoljno mlada da im poveruje na reč.

Prva sezona Tračare počela je da se emituje u septembru 2007, a već u novembru iste godine Blejk Lajvli se pojavila na svojoj prvoj naslovnoj strani Cosmo Girl magazina, s velikim intervjuom unutra.

Serija Tračara, koja govori o životu bogatih srednjoškolaca milenijalaca, a s njom i Blejk Lajvli, postigli su ogromnu popularnost. Na talasu te popularnosti snimljen je drugi deo filma Sestre po farmerkama, koji je zaradio 44 miliona dolara. Definitivno, Blejk Lajvli je odustala od Stanforda, ali je uspela da završi srednju školu.

Tračara je doživela pet uspešnih sezona od 2007. do 2012, ali je Blejk Lajvli paralelno sa serijom nastavila da snima filmove, pa je tako 2009. snimila Njujork, volim te, koji nije postigao naročit komercijalni uspeh, ali je njena gluma veoma hvaljena. Krajem te godine počela je da radi na filmu The Town (Grad kradljivaca) u kome joj je partner bio Ben Aflek, koji je film i režirao. Iste godine 2010, Blejk Lajvli se pojavila i u muzičkom video-spotu grupe Lonely Island, zajedno sa Džesikom Albom.

Kad je prihvatila ulogu u filmu o superherojima Zeleni fenjer, prikazanom 2011, nije očekivala kakve će to promene doneti u njen život. Atmosfera iz filma ukresala je varnicu između nje i njenog partnera, 11 godina starijeg Rajana Renoldsa. Film nije dobio naročite pohvale, ali je imao dobru zaradu od gotovo 220 miliona dolara.

Krajem 2011. godine u godišnjem Tajm magazinu, Blejk Lajvli je proglašena jednom od 100 najuticajnijih osoba te godine. AskMen ju je proglasio najpoželjnijom ženom 2011, a odmah sledeće 2012. People Magazine uvrstio ju je među 100 najlepših žena svih vremena.

Počeo je da se prikazuje film Olivera Stouna Savages, u kome Blejk ima zapaženu ulogu, uz Travoltu i Selmu Hajek, a zamenila je Dženifer Lorens u ulozi Ofelije u Igrama gladi. Pojavila se na reklami i u reklamnom filmu za novi Guči parfem.

A kao višnja na torti, te 2012. godine došlo je venčanje.

Najlepši par Holivuda, Lajvli i Rejnolds © lev radin / Shutterstock.com

Rajan Renolds i Blejk Lajvli – deca i brak holivudskog para iz snova

Rajan Renolds i Blejk Lajvli u februaru ove godine dobili su četvrto dete. Tu vest objavili su na Instagramu na duhovit način, po kome su postali miljenici pratilaca, jer se kroz opise na slikama stalno šale, međusobno podbadaju i troluju, ali i otvoreno izražavaju osećanja. 

Tako su i sada objavili fotografiju iz svog doma, na kojoj su Rajan, Rajanova majka Tami i Blejk bez trudničkog stomaka. Ta fotografija jasno poručuje da je beba stigla i da je baka došla da je vidi.

Blejk i Rajan već imaju tri ćerke, Džejms (2014), Inez (2016) i Beti (2019). O dolasku četvrtog potomka Rajan kaže: „Sa dvoje na troje je veliki skok, troje na četvoro je manja promena”. Za Blejk i Rajana velika porodica je prirodni ambijent. Rajan je najmlađi od četvorice braće, Blejk je najmlađa od petoro dece.

Rajan često otvoreno piše poruke ljubavi svojoj ženi, pa joj je tako na Instagramu čestitao Dan majki rečima: „Ti si srce i duša svakog trenutka koji deli ova porodica. Zahvalan sam na svetlu i dobroti koju krijumčariš u baš svaki sekund naših života. Vidim te u očima naše dece”.

Rajan Rejnolds i Blejk Lajvli sa decom © Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Zapravo, kad su 2010. Rajan i Blejk došli na početak snimanaj Zelenog fenjera, on je bio oženjen sa Skarlet Johanson, a ona se zabavljala sa Penom Bedžlijem iz Tračare. Ali, dok su zajedno išli u promotivnu kampanju za film, glavni glumci su se sve više zaljubljivali jedno u drugo i postali su nerazdvojni. 

Kad su Blejk u to vreme pitali o njenom ljubavnom životu, ona je odgovorila da se u životu zabavljala sa četiri momka i da je to uvek bilo s nekim s kim se dobro poznavala pre nego što je ušla u vezu. Kad se udala za Rajana, Blejk je imala 25 godina.

Par je uspeo da od medija sakrije pripreme za venčanje koje je obavljeno 9. septembra 2012. u jednoj istorijskoj kući, pravoj južnjačkoj farmi u Čarlstonu u Južnoj Karolini.Od tada traje njihova porodična harmonija, ali i saradnja u poslu. Rajan je otvoreno govorio o tome da mu je Blejk mnogo pomogla oko Deadpool filmova i oko dosta drugih filmova koji su postigli sjajne rezultate: „Tu ima mnogo dobrih stvari koje je, u stvari, napisala Blejk. I dalje se dešava da kasnije prepričavaju neku njenu priču kao da sam je ja napisao. Tako da je ona talentovana i odlična u multitaskingu.

Naslovna fotografija Blejk Lajvli © Andrea Raffin / Shutterstock.com