Bela olovka na milion načina

Bela olovka na milion načina

Teško ćete se odreći bele olovke kad je jednom uvedete u svoju rutinu

Olovke, krejoni, kajali, ajlajneri, svi ti proizvodi su visokopigmentisani i samim tim pogodni za crtanje ivica ili intenzivnijih nanosa, gde god nam je to prilikom šminkanja potrebno. Postoje i korektori i sjajevi za usta u obliku olovke. Sjajevi, naravno, nisu jače pigmentisani, jer je njihova suština u manjoj koncentraciji pigmenta i više sjaja. Korektori su super! Kad je proizvod u obliku olovke, lakše se i praktičnije nanosi.

Za najprecizniji nanos i razmazivanje (uklapanje sa susednim nanosima) verovatno će nam biti potrebna četkica.

Najviše nedoumica je u vezi sa belom ili bež olovkom. Teško ćete se odreći bele olovke kad je jednom uvedete u svoju rutinu. Belu ili bež olovku najčešće koristimo na unutrašnjem delu donjeg kapka. Kad našminkamo oči, često linija iznad donjih trepavica deluje crveno, naročito ako smo sa ostale kože lica teniranjem uklonili crvenilo. Belom ili bež olovkom prekrivamo crvenilo, pa samim tim i oko izgleda veće i otvorenije. Ako ste se odlučile za stil šminkanja oka sa dva završetka, bela olovka može sjajno da posluži između dve završne linije i tako kontrastom još jače definiše lep kraj ocrtavanja.

Trik za izrazitije isticanje linije ajlajnera može biti nanošenje bele olovke tik uz tu liniju

U prethodnim godinama bilo je veoma moderno da se sam unutrašnji ugao kod suznog kanala oboji belom olovkom ili sedefastom senkom, često i sa oba proizvoda, kako bi se oko otvorilo, međutim taj deo bi trebalo da preskoče žene kojima su oči razmaknute. Naravno, sve je izvodljivo, ali je onda potrebno dodatno senčenje u korenu nosa.

Trik za izrazitije isticanje linije ajlajnera može biti nanošenje bele olovke tik uz tu liniju. Neki preporučuju i nanošenje bele olovke na ceo kapak. To se čini kao dobra osnova – tzv. belo platno, kad želimo specijalno da osenčimo oči. Kako je olovka gušća od tenova i korektora, verovatno je i njena postojanost bolja.

Nikako ne bih preskočila nanošenje bele/bež olovke na ivicu Kupidonovog luka

Međutim, takav nanos znači mnogo jači kontrast u bojama, pa ako ne želite drag queen efekat, mislim da je dovoljno da se pređe podlogom, tenom i svetlijom senkom. Takođe, svi gušći nanosi mogu da pojačaju vidljivost borica. Još jedan razlog protiv je i samo nanošenje nečeg tako gustog na nežnu kožu kapka. Mislim da se takvim nanošenjem dodatno razvlači osetljiva koža kapka, jer je ovaj proizvod pregust za nežno nanošenje.

Belom ili bež olovkom prekrivamo crvenilo, pa samim tim i oko izgleda veće i otvorenije

Nikako ne bih preskočila nanošenje bele/bež olovke na ivicu Kupidonovog luka. Da bismo jače definisali ivicu usana, V na sredini usana, sa spoljne strane ocrtane ivice, blago iscrtamo belom olovkom. Nanos nikako ne sme da bude previše vidljiv, treba da se stopi sa teniranjem tako da ne ostane vidljiva crta.

Kad ste u iskušenju da belom olovkom korigujete ten ili još nešto istaknete na licu, bolje izaberite korektor u olovci – lakše se razmazuje i stapa sa tenom.