Devojka drzi telefon

Aplikacije za ulepšavanje su korisne, ali za perfekciju – profesionalci uživo

Aplikacije su uglavnom povezane sa određenom kozmetičkom linijom čije proizvode možete da probate na svojoj slici. Zamisao nije loša, ali ima i svoje nedostatke

Koristimo aplikacije na telefonu za komunikaciju sa bankom, naručujemo hranu iz restorana, prodavnica, koristimo ih da brojimo korake, našu sportsku aktivnost i još mnogo toga.

Devedesetih godina pojavili su se kompjuterski programi u koje bi se ubacila fotografija i onda ste mogli da menjate frizure, boju kose, boju ruža ili senke, a sad postoje slične aplikacije i filteri za telefone.

Aplikacije su uglavnom povezane sa određenom kozmetičkom linijom, čije proizvode možete da probate na svojoj slici. Zamisao nije loša, mada ima i svojih mana. Prvo što treba da znamo jeste da fotografija snimljena foto-aparatom i telefonom nije ista.

Najviše aplikacija za ulepšavanje postoji za američko tržište, gde sami birate promene, a postoji i mogućnost zakazivanja raznih usluga kod kuće

Svi telefoni nas ulepšavaju, čine da izgledamo mršavije, krupnijih očiju… sve prema modernim estetskim standardima. Uz pomoć filtera možemo još dodatno da utičemo na izgled.

Znači da već u osnovi ne dajemo realne informacije. Takođe je drugačije kad isprobavate frizure na aplikacijama. Možda bi vam neka frizura koja vam se ne dopada na slici sasvim dobro stajala, ali da je na primer malo kraća ili malo duža. Neka boja bi bila bolja da ima neke pramenove svetlijih ili tamnijih tonova.

Sve te detalje, frizer koji vas vidi uživo može da prilagodi, sugeriše ili vas i vašu kosu toliko poznaje da vam ili savetuje određenu frizuru, ili predloži neku drugu frizuru koja više odgovara vašem načinu života ili stilu. Naravno, nikad nije naodmet da se poigrate i s nekim predlogom koji vam se dopadne i dođete kod svog frizera.

Najviše aplikacija za ulepšavanje postoji za američko tržište. Pored gorenavedenih, kada sami birate svoje promene, imate mogućnost zakazivanja raznih usluga kod kuće.

Tamo možete na određenim teritorijama i gradovima da zakažete kozmetičke tretmane, masažu, manikir i pedikir, frizerske usluge, kao i šminkanje za posebne prilike ili privatni čas šminkanja. U aplikaciji izaberete koju uslugu tražite, zatim navedete termin kad vam je usluga potrebna i u kom ste delu grada.

U odgovoru vam pošalju ko vam dolazi na vrata, a cene usluge variraju, čak mi se ne čine astronomske za uslugu u vašem domu.

Našla sam informaciju da je devojka bila jako zadovoljna obukom šminkanja preko Zoom-a. Profesionalni šminker za mlade dao joj je sve savete o nezi i pripremi kože pre šminkanja, šta da dokupi od šminke i na sledećem sastanku su prošli kompletnu obuku.

Sve aplikacije su dobre do određene mere. Ipak, bez živog kontakta sa profesionalcima je teško.