Ana de Armas

Ana de Armas: od Bondove devojke do Merilin Monro

U filmu o Bondu muški se bori u večernjoj haljini, u filmu Blonde igra najslavniju plavušu, prebolela je vezu sa Aflekom, a rodnu Kubu oseća kao svoje sigurno mesto

Ona ima centralnu heterohromiju. Oči su joj zelene, posute sitnim braon tačkicama, sa braon krugom oko zenica, što njenom pogledu daje posebnu tajanstvenost. Taj pogled u suprotnosti je sa njenim gotovo dečjim licem. Ali baš ta egzotična kombinacija učinila je Anu de Armas pravim izborom za ulogu Palome, agentkinje CIA, poslate na Kubu da pomogne Džejmsu Bondu, poslednjem koga igra Danijel Krejg u filmu Nema vremena za umiranje.

Ana je sa Krejgom igrala i u filmu Nož u leđa (Knives out) iz 2019. i on je njome bio toliko impresioniran, da je tražio da baš ona dobije ulogu u filmu o Bondu.

Ana je sa Krejgom igrala i u filmu Nož u leđa iz 2019. i on je njome bio toliko impresioniran, da je tražio da baš ona dobije ulogu u filmu o Bondu

U glumačkoj ekipi filma Nož u leđa bio je i Ben Aflek, sa kojim je Ana na snimanju započela romantičnu vezu. Odmah potom, Ana i Ben zaigrali su zajedno, glumeći bračni par u erotskom trileru Duboka voda (režiser je Adrijan Lajn, koji je režirao i Fatalnu privlačnost).

Međutim, dok ove godine film Nije vreme za umiranje osvaja bioskopsku publiku uprkos pandemiji, prikazivanje Duboke vode u njujorškim bioskopima, predviđeno za januar 2022, po treći put se odlaže.

Već sledeće godine na Netfliksu moći ćemo da je gledamo u filmu Plavuša (Blonde), rađenom po istoimenom romanu Džojs Kerol Outs

Featureflash Photo Agency @ / Shutterstock.com

Godina ljubavi sa Aflekom

Baš kao i Duboka voda, i romansa između Ane i Afleka nije išla glatko. Zbog lokdauna, suviše brzo su počeli da žive zajedno. Paparaci su ih viđali kako s maskama šetaju po rezidencijalnom delu Los Anđelesa. Šetali su psa, smejali se, delovali srećno. Pošto je javni život džet-seta zamro, Anine i Benove objave na mrežama postale su roman u nastavcima za milione pratilaca zatvorenih u kućama. Ben je pratiocima govorio da mu Ana pomaže da se ne vrati alkoholizmu, od koga se u više navrata lečio. Tokom leta Ana je sa Benom, njegovom majkom i njegovo troje dece iz braka sa Dženifer Garner putovala u Džordžiju, što je govorilo da par ima ozbiljne planove za zajedničku budućnost.

Ana de Armas je prava latino devojka, rođena na Kubi, gde je sa 14 godina upisala Nacionalnu pozorišnu školu u Havani

Međutim, već u januaru 2021. postalo je jasno da je njihova „godina ljubavi” završena. Magazin People pisao je da su nakon dugih razgovora, ustanovili da se nalaze „u različitim fazama života”, ali da među njima ostaju duboka ljubav i poštovanje. Negde u martu, Ana se pojavila na jednoj fotografiji sa priveskom u obliku polovine srca (Aflek je nosio drugu polovinu dok su bili zajedno), pa se šuškalo da su se pomirli, ali je Ana to demantovala.

Aflek se kasnije pomirio sa svojom bivšom verenicom Dženifer Lopez, a Ana je, kako piše Mail Online, ušla u vezu sa jednim biznismenom.

Latino devojka u ulozi Merilin Monro

Iako ima samo 33 godine, Ana je razvila mehanizam da se od emotivnih lomova leči radom. Već sledeće godine na Netfliksu moći ćemo da je gledamo u filmu Blonde (Plavuša), rađenom po istoimenom romanu Džojs Kerol Outs. Ana igra Merilin Monro! Iako je prirodno izrazita crnka, producenti su procenili da može da iznese kombinaciju čulnosti i naivnosti, karakterističnu za najpoznatiju plavušu.

Ana de Armas je prava latino devojka, rođena na Kubi, gde je sa 14 godina upisala Nacionalnu pozorišnu školu u Havani. Prvi film Francuska ruža snimila je u 16. godini, ali pošto profesori to nisu odobravali, morala je da ponovi godinu. Ipak, nije se pokajala. Na Kubi je odigrala još nekoliko filmskih uloga, pre nego što se preselila u Španiju. „Moji baba i deda su iz Španije, pa sam imala i španski pasoš”, kaže Ana.

U Španiji je uspešno gradila karijeru televizijske glumice. Udala se 2011. za osam godina starijeg Katalonca iz Barselone, glumca i reditelja Marka Kloteta, koji potiče iz ugledne intelektualne porodice. Njegov otac je značajan pisac. Ipak, razveli su se 2013.

Morala sam da zaboravim na svoj ego

Oporavljajući se od razvoda, odlučila je da ode u Los Anđeles. „Ne mogu da budem na jednom mestu predugo”, kaže Ana. „Potrebno mi je da se stalno krećem.” Međutim, kad je otišla u Ameriku, nije znala ni reči engleskog. Ali za dve godine savladala ga je tako da je dobila prvu ulogu na tom jeziku. Bilo je teško na početku. „Imala sam karijeru u Španiji, a sada sam morala da zaboravim na svoj ego. Ponovo sam bila niko.” Ipak, gurala je sebe do prve uloge na engleskom u filmu Kuc-kuc iz 2015. sa Kijanu Rivsom.

Kad govori koliko se njen život u Los Anđelesu razlikuje od onoga koji je vodila na Kubi, Ana kaže: „Teško mi je da svojim roditeljima objasnim šta se ovde dešava. Ne možete upoređivati Holivud i Kubu. Nisam znala čak ni da ovo mogu da sanjam.”

O političkoj situaciji na Kubi se ne izjašnjava. Za Kubu je vežu lepa sećanja na detinjstvo. „Imala sam slobodu u svakom smislu. Ali sve vidim iz druge perspektive, sad kad živim van nje.” Kad je u jednom TV intervjuu ispričala da je u školu najčešće išla tako što je stopirala, voditelj je rekao da bi u Americi to bilo opasno i upozorio decu da to ne rade.

Možda baš zato Ana kaže da je od svih privatnih i poslovnih problema štiti svest o tome da postoji mesto na koje uvek može da se vrati, mesto sa kog je potekla.