Alhemičarka – Odgovornost

Vratite sebi svoju svetlost, jačajte svoj imunitet svakodnevnim dobrim vibracijama od kojih je najsvetlije sunce upravo ono iz čijeg srca zrači čista ljubav

Predivan je sunčan dan, međutim ovog proleća – ostajemo kod kuće! Gledam čežnjivo u sunčeve zrake i nameštam se na terasi ne bih li„ukrala još koji”pre zalaska. I onda se pitam: „Kakav je to naš imunitet, a zapravo naš identitet, naše unutrašnje sunce? Kako sijamo danas i da li smo uopšte svesni svoje moći, a zapravo lične odgovornosti? Šta smo danas tačno uradili i obasjali svoj život?”

U prošlim kolumnama pisala sam o „početnim koracima energetskog prohodavanja”, pričale smo o prvom koraku – rezonanci, zatim o drugom koraku– prepoznavanju rezonantnog otpora u telu, trećem koraku – kako taj otpor energetski otpuštati i harmonizovati (putem disanja, glasa, zvuka, boja) i četvrtom koraku – refleksiji, koja nam daje mogućnost samospoznaje i potencijal za učenje.

Danas ćemo pričati o poslednjem, petom koraku – ličnoj odgovornosti. Kada smo prošli kroz proces, pokrenuli energiju, transformisali je i stekli uvide, preostaje taj poslednji korak koji označava osnaživanje nas kao ličnosti i daje potencijal za potpunu transformaciju. Onda kada iz centra svog osećaja u stomaku znamo ko smo – ljudi, svesna bića i kada se setimo da je moć odluke u nama, ta moć postaje lična odgovornost za izgradnju promene u našem životu.

Kako sijamo danas i da li smo uopšte svesni svoje moći, a zapravo lične odgovornosti?

Da li vam se desilo da iako znate da je važno da promenite nešto u svom životu, vi kao da nemate snage i ipak ostajete u starom obrascu ponašanja? Da li poznajete neku osobu koja je uspešno ostavila cigarete na neko vreme, a onda im se iznenada vratila, možda i sa većom strašću? Koliko puta vam se desilo da kažete: od sutra ću biti strpljivija u nekom odnosu, ali da ipak burno odreagujete?

Radi se o „saplitanju na tom poslednjem koraku” koji zahteva strpljenje i vreme da se nova navika, vrlina, ugradi u svakodnevicu, kako bi postala nesvesna i kako bi se telo „priviklo” na tu novu vibraciju. Iako osećamo blagodeti novog uvida dobijenog refleksijom nakon energetske vežbe, kao da nas nešto iznutra, nakon početnog ushićenja, koleba da istrajemo. Koleba nas u svakodnevnom ponavljanju energetske vežbe, kako bismo dopustili svom telu da ugradi ovaj osećaj kao konstantu, kao svoj potpuno prihvaćen deo u svakom udahu i izdahu. A majstora čini vežba! U zdravom telu i zdrav duh – u zdravom duhu i zdravo telo! U čemu je tajna? Tajna je u gospodaru prstenova, Saturnu, gospodinu Vremenu!

Da li vam se desilo da iako znate da je važno da promenite nešto u svom životu, vi kao da nemate snage i ipak ostajete u starom obrascu ponašanja?

Da li smo spremni da odvojimo vreme svog života za sebe, za promenu, za svoj lični rast i razvoj i onda kada je način da se to ostvari drugačiji, nije „po našem”? Da li cenimo vreme kao veliku životnu vrednost koja neumitno curi, a mi je trošimo kao da je večna? Šta danas tačno radimo da se probudimo, da se energizujemo, da promenimo obrasce ponašanja, da ugradimo nove zdrave navike?

I tu stižemo do ključnog saveta – kada ste prošli kroz prva četiri koraka i stekli uvid, odaberite svoju „energetsku pilulu” (KAKO), svoju energetsku vežbu za jačanje vibrantnih mišića i spustite je u VREME. Napišite i postavite nameru KADA i KOLIKO minuta ćete svakodnevno bildovati ovu energetsku strunu i DO KADA ćete pratiti rezultat. Moj savet je da „zavrtite” jedan Mesečev ciklus i da za ugradnju te vrline odvojite minimum 28 dana. To bi značilo da ukoliko radite, na primer, vežbu Harmonizacije kroz disanje (KAKO) bukvalno odredite sledeće:

Šta danas tačno radimo da se probudimo, da se energizujemo, da promenimo obrasce ponašanja, da ugradimo nove zdrave navike?

1. KADA – npr. svakog jutra u 9 sati

2. KOLIKO – npr. 15 minuta

3. GDE – npr.u spavaćoj sobi

4. DO KADA – npr. upišite datum: 28. dana od danas

5. VREMENSKA LINIJA – napravite svoju tabelu, možda dnevnik ili samo papir u boji i svakodnevno upišite jedno srce kada završite vežbicu. Možda ćete poželeti i da ga obojite. Slobodno napišite i neki interesantan uvid ili komentar o tome kako se osećate…

Zamislite trenutak KADA nakon poslednjeg dana vežbe pogledate u svih 28 srca koje ste nacrtali. Zažmurite i dobro osmotrite baš svako od 28 srca i sebe u toj divnoj energiji! A onda stavite levi dlan na svoje srce i oslušnite šta vam šapuće – koja promena se sigurno desila. Zatim stavite svoj desni dlan na svoj stomak, svoj centar identiteta i osetite zadovoljstvo zbog odgovornosti koju ste preuzeli i tako sebi vratili moć. Sigurna sam da se toplina već sada razliva između vašeg srca i vašeg stomaka, jer će ta slika i to odvojeno VREME ZA SEBE poslati poruku vašem nesvesnom umu koliko ste moćni i odgovorni da živite svoju najbolju verziju!

Vratite sebi svoju svetlost, jačajte svoj imunitet svakodnevnim dobrim vibracijama od kojih je najsvetlije sunce upravo ono iz čijeg srca zrači čista ljubav!

Grlim vas glasom,

Ana