Alfa Romeo - Tonale parkiran ispred moderne zgrade, ispred korača lepa žena u kaputu boje kamilhara.

Alfa Romeo: „tonale”, auto koji ćete 2023. zavoleti na prvu vožnju

Naš lični odabir određenih stvari često se vezuje za karakterne osobine koje posedujemo, ali jedno je sigurno: alfa romeo tonale je prvi izbor žene koju odlikuju elegancija, autentičnost i snaga! 

Ovaj automobil predstavlja prekretnicu u dizajnu i inženjeringu proslavljene italijanske marke automobila, a doživeo je svoj debi i na srpskom tržištu.

@Stellantis

Alfa romeo tonale je najnoviji SUV legendarnog italijanskog proizvođača automobila koji je sinonim za novu eru evolucije, elektrifikacije i inovacije, te će svakome ko želi novo iskustvo u vožnji ovo biti odlučujuće vrednosti pri kupovini.

Kompaktni dizajn ovog SUV-a doprinosi prilagodljivom upravljanju i živahnom ubrzanju vozila, što rezultira raznovrsnim i prefinjenim iskustvom vožnje. Alfa Romeo je poznat po tome što pravi vozila koja izgledaju jedinstveno i upečatljivo, a ni „tonale” se ne razlikuje. Prema Alfa Romeu, „tonale” je dizajniran imajući na umu mlade gradske vozače.

@Stellantis

Izgled ovog SUV-a je pažljivo osmišljen da kombinuje prestižno nasleđe brenda Alfa Romeo sa dinamičnijim pristupom vozilu koji gleda u budućnost. Kako je italijanski dizajn u auto-industriji prepoznatljiv, ni ovaj put nije izostao nesvakidašnji izgled automobila koji, u kombinaciji sa ženstvenim odlikama vlasnika, čini neodoljivu kombinaciju.

Izuzetna pažnja posvećena detaljima dopašće se svakoj dami kojoj je savršen spoj kvaliteta i dizajna prvi preduslov za kupovinu automobila.

Vozilo je dostupno u četiri prepoznatljiva seta opreme: „super”, „sprint”, „ti” i „veloce”, koji omogućavaju potpun ugođaj vožnje u skladu sa ličnim ukusom, a električni pogon zamišljen je da osnaži duh brenda.

Tonale je hibrid – vožnja u električnom modu

Pažljiva raspodela težine i najdirektnije upravljanje, sa svoje strane obezbeđuju da se „tonale” savršeno ponaša na putu, stavljajući ga u vrh svoje klase u pogledu dinamike vožnje, dok specijalno dizajnirani ukrasi naglašavaju eleganciju i luksuznu unutrašnjost vozila, spajajući najbolje karakteristike prethodnih kompleta.

Zahvaljujući ekskluzivnom Hybrid VGT (Variable-Geometry Turbo) motoru čiji je turbopunjač uparen sa 7-brzinskim Alfa Romeo TCT prenosom sa dvostrukim kvačilom, moguće je voziti u električnom modu sa snagom do 15kW u svakoj situaciji u kojoj je to neophodno, kao što je vožnja pri niskim brzinama, parking i kruzing, što obezbeđuje autentično iskustvo vožnje hibrida.

Kontrola putem mobilne aplikacije

Ono što će obradovati savremene vozače jeste mobilna aplikacija Alfa Connect, koja se može koristiti za pokretanje motora, kontrolu brave na vratima i primanje ažuriranja od Alfa Romea. Aplikacija, takođe, može da uputi automatski poziv za pomoć spolja ako vozilo otkrije da je došlo do sudara. Pored toga, sofisticirani i fluidni interfejs za više zadataka, omogućava vozaču da ima sve informacije na vidiku bez skretanja očiju sa puta, pružajući iskustvo „slično pametnom telefonu”.

@Stellantis

Ono što se poslednjih godina nameće kao neizostavna performansa jeste briga o životnoj sredini oličena u optimizaciji termodinamičnosti, čime se štedi na potrošnji.

Sve one dame koje prilikom putovanja očekuju da automobil poseduje dodatni prostor za prtljag, oduševiće način na koji je dizajn automobila prilagođen. Naime, litijumsko-jonska baterija druge generacije od 48 volti, omogućava više prostora za prtljag, budući da je smeštena ispod centralnog tunela, između prednjih sedišta, te stoga više nikada nećete razmišljati o tome da višak stvari za putovanje vratite u ormar.

Ovaj automobil vrhunskih performansi dostupan je u salonima AK Kompresor na Dorćolu, a svoju test-vožnju možete zakazati i uveriti se u sve pogodnosti koje donosi najnoviji član porodice Alfa Romeo.

Naslovna fotografija @Stellantis